Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άρση lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο - Όλες οι ημερομηνίες! (Video)

Το χρονοδιάγραμμα της «ελευθερίας»

6 Μαρτίου 2021 20:02
Άρση lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο - Όλες οι ημερομηνίες! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αν και βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown έως τις 16 Μαρτίου, η κυβέρνηση φαίνεται να σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Tο άνοιγμα της χώρας θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών, ωστόσο ήδη υπάρχουν σενάρια για την επόμενη μέρα.

Η επαναλειτουργία της αγοράς θα εξαρτηθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και κυρίως από την εικόνα στα νοσοκομεία που θα επικρατήσει τις προσεχείς ημέρες, με την κυβέρνηση να αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών την Παρασκευή και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Ωστόσο, θα αξιολογηθεί σημαντικά ότι η μεν εστίαση είναι στο «πάγο» από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ από τότε και μέχρι σήμερα και λιανικό εμπόριο είναι μία έξω μία μέσα και ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Απώτερος στόχος της κυβέρνησης, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με προσεχτικά και σταδιακά βήματα ώστε να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το λιανεμπόριο αναμένεται να ανοίξει 16 ή 22 Μαρτίου.

Είναι βέβαιο πως το άνοιγμα των καταστημάτων θα πραγματοποιηθεί με βάσει τα τετραγωνικά και θα οριστούν συγκεκριμένος αριθμός ατόμων και μέτρα προστασίας. Παράλληλα τα ψώνια θα πραγματοποιούνται με αποστολή sms στο νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, με ανώτατο χρονικό όριο τριών ωρών, ενώ είναι πιθανό να είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων θα κριθεί σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο. Η εστίαση, όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει μέσα με τέλη Απριλίου, μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει πως θα ανοίξουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια, αλλά με πολύ αυστηρούς περιορισμούς και μέτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share