Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση ο τρομοκράτης - Ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών

Η ενημέρωση για την υγεία του

5 Μαρτίου 2021 16:31
Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε κρίσιμη κατάσταση ο τρομοκράτης - Ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους γιατρούς να προβαίνουν σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Οι στιγμές είναι δύσκολες για τον τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη», για τον οποίο υπενθυμίζεται πως πάσχει από νεφρική προσπάθεια, με το προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας να ξεκαθαρίζει, ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η ενημέρωση για την υγεία του

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεσή του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προχωρούν σε παρέμβαση, με αφορμή τις τοποθετήσεις του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που ζήτησε, προκαλώντας αντιδράσεων δεκάδων δικαστικών, να αναθεωρήσει η πολιτεία τη στάση της και να κάνει πίσω.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλειος Πλιώτας, παρενέβησαν, δηλώνοντας ότι «η δικαιοσύνη εκφράζεται αποκλειστικά και μόνον μέσα από τις ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών σχηματισμών- οι οποίες υπόκεινται σε έλεγχο κατά τον προβλεπόμενο από το νόμο τρόπο – και όχι από άτομα ή φορείς, που δικαιούνται μεν να διατυπώνουν τις σκέψεις τους και την προσωπική τους γνώμη δημόσια, δεν αποτελούν όμως θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα».

Η κοινή ανακοίνωση της ηγεσίας της δικαιοσύνης σηματοδοτεί την προσπάθεια της να διαχωριστεί η έκφραση της δικαιοσύνης από τις συνδικαλιστικές τοποθετήσεις για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, για τις οποίες αναφέρεται ότι «δεν αποτελούν δικαιοδοτικές κρίσεις».

Παράλληλα, στην κοινή ανακοίνωση Προέδρου και Εισαγγελέως τονίζεται ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί οφείλουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με «αμεροληψία και ανεπηρέαστοι και απερίσπαστοι από δυσμενή σχόλια».

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η ανακοίνωση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεσή του

«Ενόψει αναφυεισών διαφωνιών και αντεγκλήσεων στους κόλπους των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών σχετικά με το περιεχόμενο πρόσφατου δελτίου τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επισημαίνεται, ότι η Δικαιοσύνη, ως ανεξάρτητη λειτουργία και πυλώνας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, εκφράζεται αποκλειστικά και μόνον μέσα από τις ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών σχηματισμών- οι οποίες υπόκεινται σε έλεγχο κατά τον προβλεπόμενο από το νόμο τρόπο – και όχι από άτομα ή φορείς, που δικαιούνται μεν να διατυπώνουν τις σκέψεις τους και την προσωπική τους γνώμη δημόσια, δεν αποτελούν όμως θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα.

Εξάλλου, με αφορμή διατυπούμενες δημοσίως επικρίσεις εναντίον δικαστικών εν γένει αρχών για το χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τονίζεται ότι οι δικαστές και εισαγγελείς, έχοντας επίγνωση του ιδιαίτερου θεσμικού τους ρόλου και με διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους από τις εγγυήσεις που τους παρέχει το Σύνταγμα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, επιτελούν την αποστολή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με εντιμότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα, απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι από ευκαιριακά δυσμενή σχόλια, περιστασιακούς επαίνους ή άδικες επιθέσεις, όταν δέχονται αυτές υπό το μανδύα της κριτικής, αντιπαρερχόμενοι κάθε προσπάθεια επηρεασμού και αυτής ακόμη της προσωπικής τους στοχοποίησης, με νηφαλιότητα, θάρρος, γενναιότητα και αυτοπεποίθηση και με οδηγό, πάντοτε, το νόμο και τη συνείδησή τους.

Τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές υπαίτιες συμπεριφορές των ιδίων (δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών) υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών».

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αγγελική Αλειφεροπούλου Βασίλειος Πλιώτας

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share