Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Lockdown: "Δύσκολο να έχει λήξει η κατάσταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα"

Τι ανάφερε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

4 Μαρτίου 2021 11:09
Κορωνοϊός - Lockdown:

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και απευθύνθηκε στον λαό λέγοντας να κάνουν και άλλο υπομονή.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι θα είναι δύσκολο να έχει γίνει άρση των σκληρών μέτρων μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Όσα ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η άρση των μέτρων

Ειδικότερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος για την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση ως ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από την μία περιοχή στην άλλη.

Η μείωση της διασποράς είναι υψίστης σημασίας αυτή τη στιγμή, καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους. Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως καθώς υπάρχει εκτεταμένη ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Αναφέρθηκε και στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία. Ήδη η πολιτική προστασία έχει εξουσιοδοτηθεί για να διαχειριστεί πλήρως την κατάσταση.

Για τα μέτρα εκτίμησε πως θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι δύσκολο να έχει λήξει η κατάσταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».

Μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και υποστήριξε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Χαράλαμπος Γώγος

Κωδικός 6 στο 13033: Η τραγική αποκάλυψη που θα σας σοκάρει! Ισχύει από σήμερα

Αρκετοί είναι οι νέοι περιορισμοί που ισχύουν από σήμερα 04/03 και έως τις 16 Μαρτίου στις μετακινήσεις των πολιτών με κωδικούς SMS στο 13033. Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού πανελλαδικά, από σήμερα το πρωί στις 06:00, οι δυνατότητες και τα όρια για μετακίνηση με τους κωδικούς 1 έως 6 αναδιαμορφώνονται.

13033 - Τι αλλάζει από σήμερα;

  • Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο sms 3 όσον αφορά για εξυπηρέτηση σε τράπεζα ισχύει ο ίδιος ακριβώς περιορισμός.

κωδικοί στο 13033

  • Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δε θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
  • Τέλος, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Αλλάζουν οι ώρες στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) θα είναι 19:00 έως 05:00, εκτός των μητροπολιτικών ΠΕ Αττικής και ΠΕ Θεσσαλονίκης που τις καθημερινές το ωράριο απαγόρευσης θα είναι από 21:00 έως 05:00 και τα Σαββατοκύριακα θα είναι 19:00 έως 05:00.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share