Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.500 κρούσματα σήμερα - Έρχονται τεράστιες αλλαγές με τους κωδικούς 6 και 2

Νέα αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο δείχνουν τα στοιχεία

3 Μαρτίου 2021 16:23
Κορωνοϊός: Πάνω από 2.500 κρούσματα σήμερα - Έρχονται τεράστιες αλλαγές με τους κωδικούς 6 και 2

Κορωνοϊός: Νέα άνοδος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις υγειονομικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί έως τώρα είναι κοντά στα 2.700, έναντι των 2.353 χθες.

Ο αυξανόμενος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δείχνει αφενός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και παράλληλα οδηγεί στην λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα. Παράλληλα δείτε και τη δήλωση - βόμβα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση των κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο θα γίνει λίγο πριν ξεκινήσει η ενημέρωση στις 6, κατά την οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα σκληρότερα μέτρα για το lockdown και ο υπουργός Υγείας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ που δέχεται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση τις τελευταίες ημέρες.

Τα κρούσματα κορωνοϊού, που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, η βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και η τεράστια πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην περιοχή της πρωτεύουσας, δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια. Από χθες έχει σημάνει συναγερμός, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν εκτάκτως χθες και σήμερα προκειμένου να εισηγηθούν νέα μέτρα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.500 κρούσματα σήμερα

Τα σενάρια για την μετακίνηση με τους κωδικούς 2 και 6

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνονται πιο αυστηροί οι έλεγχοι, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα SMS με τους κωδικούς 2 και 6. Ο κωδικός 2 αφορά στη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους κ.λπ. και ο κωδικός 6 για τη σωματική άσκηση.

Για τον κωδικό 2 θα υπάρξει ενδεχομένως κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός, για να μην πηγαίνει κάποιος, π.χ., από το Παγκράτι στη Γλυφάδα για σούπερ μάρκετ, ενώ σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 δεν θα αφορά μετακινήσεις με αυτοκίνητο, δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος που θέλει να αθληθεί να πηγαίνει, για παράδειγμα, από τη Νέα Σμύρνη στην Κηφισιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share