Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Ποιο είναι το ιατρικό πόρισμα μετά την επίσκεψή του στο ψυχιατρικό τμήμα - Σε τι κατάσταση βρίσκεται

Παραμένει στις φυλακές της Τρίπολης

3 Μαρτίου 2021 12:51
Υπόθεση Λιγνάδη: Ποιο είναι το ιατρικό πόρισμα μετά την επίσκεψή του στο ψυχιατρικό τμήμα - Σε τι κατάσταση βρίσκεται

Υπόθεση Λιγνάδη: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για παιδεραστία και σεξουαλική παρενόχληση.

Σημειώνεται ότι σοκάρουν οι νέες καταγγελίες που βρήκαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις πιέσεις που ασκούσε σε άτομα να συνευρεθούν μαζί του.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε επισκεφτεί το ψυχολογικό τμήμα των φυλακών της Τρίπολης για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Βγήκε το ιατρικό πόρισμα για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι αναφέρει το ιατρικό πόρισμα

Ειδικότερα το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με το τελικό ιατρικό πόρισμα να ανακοινώνεται πριν από λίγο.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης από την προηγούμενη Παρασκευή κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης για αυτό και χθες σύμφωνο με το πρωτόκολλο, χρειάστηκε να επισκεφθεί το ψυχιατρικό τμήμα.

Νωρίτερα λοιπόν ανακοινώθηκε το ιατρικό πόρισμα: “Ως προς τη συνολική του εικόνα ο κρατούμενος είχε απόλυτη συνείδηση, δεν εμφάνιση κλινική εικόνα διαταραχής, ήταν συνεργάσιμος με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και δεν είχε κανένα δείγμα συμπεριφοράς άλλων κρατουμένων που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα. Η παραμονή του στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης είχε χρονική διάρκεια περίπου 45 λεπτών”.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο Αλέξης Κούγιας αναφορές κατά δικαστών και εισαγγελέων

Υπόθεση Λιγνάδη: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη όπου στο φως έχουν έρθει νέες καταγγελίες από ηθοποιούς του καλλιτεχνικού χώρου.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών της Τρίπολης για να γίνει ψυχιατρική εκτίμηση της κατάστασης του.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας καταφεύγει στον Άρειο Πάγο όπου καταθέτει αναφορές κατά δικαστών αλλά και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του σκηνοθέτη.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες.

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι αναφορές του Κούγια

Ειδικότερα την ώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης διανύει την πρώτη του εβδομάδα ως κρατούμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας βάζει στο «στόχαστρο» τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση του σκηνοθέτη.

Ο Αλέξης Κούγιας είχε προαναγγείλει τις τρεις προσφυγές με τις οποίες διατυπώνει σωρεία ενστάσεων για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η έρευνα σε βάρος του εντολέα του.

Με την πρώτη αναφορά καταγγέλλει τους εισαγγελείς γιατί δεν κάλεσαν τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώ, όπως λέει, αυτό ήταν υποχρεωτικό, να δώσει εξηγήσεις πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη «για ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα και για το κάθε ένα από αυτά απειλείται ποινή καθείρξεως έως και 15 ετών».

Με τη δεύτερη, στρέφεται κατά της ανακρίτριας την οποία καταγγέλλει ότι εξέδωσε παράνομο ένταλμα και δεν έλεγξε την αξιοπιστία του ενός εκ των μηνυτών που κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Η τρίτη αναφορά αφορά τον Προέδρο και τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το βούλευμα, το οποίο απέρριπτε την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας σε βάρος του κατηγορούμενου. Όπως εξηγεί ο συνήγορος του σκηνοθέτη, το δικαστικό συμβούλιο περιέλαβε στο σκεπτικό του «έγγραφα και κρίσεις από την απολογία του κατηγορουμένου που ακόμη δεν είχε λάβει χώρα, αλλά ξεκίνησε μετά την έκδοση του βουλεύματος και διήρκεσε τουλάχιστον 5 ώρες, οι δε καταθέσεις των μαρτύρων υπερασπίσεως του κατηγορουμένου ελήφθησαν και ολοκληρώθηκαν μετά την απολογία του και τουλάχιστον 7 ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος».

Συνεχίζεται η υπόθεση Λιγνάδη.
Νέες καταγγελίες

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα φέρονται να μπαίνουν και νέες καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στα χέρια του μέσω του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των καταγγελιών, αν όχι όλες, αφορούν σε πράξεις που έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα τις μελετήσει προκειμένου να διαπιστώσει αν κάποιες παραμένουν «ζωντανές» ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα άλλος γνωστός πρωταγωνιστής

Οι 18 νέες καταγγελίες που κατατέθηκαν χθες στον εισαγγελέα φαίνεται να ανοίγουν ένα καινούργιο κεφάλαιο στην έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν, εκτός από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη, τρία ακόμη πρόσωπα τα δυο εκ των οποίων είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό. Μάλιστα, στο επίκεντρο της έρευνας φέρεται να μπαίνει το ένα από αυτά το όνομα του οποίου είχε καταγραφεί και στους πρώτους φακέλους που κατατέθηκαν στον εισαγγελέα αλλά οι πράξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν παραγεγραμμένες.

Ωστόσο, μεταξύ των νέων καταγγελιών, αναφέρουν πληροφορίες, ξεχωρίζουν δυο οι οποίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και όπως εκτιμούν νομικού κύκλοι παραμένουν «νομικά ενεργές».

Πρόθεση του αρμόδιου εισαγγελέα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη φάση να εξετάσει ως μάρτυρες τους καταγγέλλοντες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share