Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σενάριο για «μπλόκο» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο στην Αττική!

Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ!

2 Μαρτίου 2021 09:26
Σενάριο για «μπλόκο» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο στην Αττική!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο… τραπέζι βρίσκεται για ακόμη μια φορά το σενάριο για «μπλόκο» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο στην Αττική, την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και το ΕΣΥ ασφυκτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εξετάζουν επιπλέον μέτρα για το λεκανοπέδιο, με στόχο να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα και να επιτραπεί το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, συζητείται το ενδεχόμενο οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον κωδικό 6 στο 13033 μόνο για μετακινήσεις εντός του δήμου τους. Και αυτό επειδή το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού.

Mετακινήσεις από δήμο σε δήμο στην Αττική

«Καμπανάκι» Καπραβέλου: «Αν μεταλλαχθεί ο ιός θα είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή» (Video)

Κορωνοϊός: Σε έξαρση παραμένει η πανδημία στη χώρα μας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το τρίτο κύμα βρίσκεται στο πικ του.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στην «Ώρα Ελλάδος» για τον κίνδυνο ολίσθησης που ελλοχεύει. «Είμαστε σε οξεία φάση του τρίτου κύματος και θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαρτίου» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει κατέβει και πλέον «βλέπουμε μεσαίες και όχι μεγάλες ηλικίες στα νοσοκομεία». Η κατάσταση προς το παρόν φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο, «Η απειλή ενός πολυεθνικού στελέχους θα αλλάξει όλους τους κανόνες. Αν μεταλλαχθεί ο ιός θα είναι σα να ξεκινάμε από την αρχή».

Ωστόσο, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για τις μεταλλάξεις λέγοντας πως «ευτυχώς οι μεταλλάξεις δεν είναι ανθεκτικές στα εμβόλια. Εμβολιασμοί και ανοσία κρατούν χαμηλά τη θνητότητα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share