Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Καθαρά Δευτέρα με lockdown! Ποια ημερομηνία ανοίγει τελικά η αγορά (Video)

Πληρότητα έως 95% στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στην Αττική!

2 Μαρτίου 2021 07:18
Καθαρά Δευτέρα με lockdown! Ποια ημερομηνία ανοίγει τελικά η αγορά  (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καθαρά Δευτέρα με lockdown! Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία τόσο στους επιστήμονες όσο και στην κυβέρνηση γι' αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και τις 16 Μαρτίου.

Μητσοτάκης: Προσπάθεια ακόμα δύο εβδομάδες

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε, τη Δευτέρα (01/03), σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Δημόσιο και στο ΕΣΥ από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Μεταξύ άλλων, ο Μητσοτάκης τόνισε πως «η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσπάθεια για ακόμα δύο εβδομάδες ώστε να επανέλθουν η οικονομία και η εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Πρέπει, όμως, να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης.

Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μια νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή.

Με άλλα λόγια, η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία».

Τι θα ανοίξει από 16 Μαρτίου

Προτεραιότητα έχει η επαναλειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν αυτό θα γίνει με τη μέθοδο του click away ή τοu click in shop, όμως στόχος είναι να δοθεί μια «ανάσα» στην αγορά.

Πάντως, ανεξάρτητα από τον χρόνο ή τον τρόπο, θα ανοίξει εκ νέου η αγορά για τους καταναλωτές και θα είναι απαραίτητη η αποστολή γραπτού μηνύματος SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό, το 13032, που λειτουργεί παρά το κλειστό λιανεμπόριο.

Επίσης, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του STAR τη Δευτέρα (01/03), στον «αέρα» φαίνεται πως είναι το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο προκρίνεται η δια ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια και σε δεύτερο χρόνο πρόκειται να χτυπήσει κουδούνι στα Δημοτικά.

Πληρότητα έως 95% στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στην Αττική

H κατάσταση προς το παρόν φαίνεται δύσκολη στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς τις τελευταίες 48 ώρες παρατηρήθηκε εκτίναξη των εισαγωγών που έφτασαν τις 665, με αποτέλεσμα το υγειονομικό προσωπικό να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Μόνο στην τελευταία εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής, εισήχθησαν 85 περιστατικά της νόσου COVID-19 ενώ βρίσκονται 1.100 ασθενείς συνολικά, οι 230 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι, με την κάλυψη των ΜΕΘ στην πρωτεύουσα να φτάνει το 95%.

Τα στοιχεία για τα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα (01/03, έχουν ως εξής:

  • «Σωτηρία»: 84 κλίνες ΜΕΘ και πληρότητα 100%
  • «Ευαγγελισμός»: 45 κλίνες ΜΕΘ και πληρότητα 100%
  • «Σισμανόγλειο»: 14 κλίνες ΜΕΘ και πληρότητα 100%
  • «Aττικόν»: 33 κλίνες ΜΕΘ, με μόνο μία κενή
  • «Γ. Γεννηματάς»: 13 κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ από τις 16 συνολικά

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share