Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: "Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μην εκβιάζει"

Απάντησε σε όσα τον κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας

27 Φεβρουαρίου 2021 23:55
Μητσοτάκης για Κουφοντίνα:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που κάνει τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην εντατική.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση υπέρ του και σχετικά με τα δικαιώματα του.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από επιστολή του απάντησε σε αυτά που τον κατηγορούσε ο Αλέξης Τσίπρας που δεν βοηθούν τον Κουφοντίνα.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδικότερα την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση στο θέμα του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη δική του απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του, να επιλέξει εκείνος τη φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του».

Αναλυτική η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα:

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα υπό το σύνθημα "όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία "Κουφοντίνα"

Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ. Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share