Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα συγκέντρωση για τον τρομοκράτη

Ακόμη μία στο όνομά του...

27 Φεβρουαρίου 2021 12:28
Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα συγκέντρωση για τον τρομοκράτη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιείται για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αφού περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (27/2) βρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος

Ο λόγος είναι, φυσικά, η ικανοποίηση των αιτημάτων, όπως συνέβη και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις. Περίπου 100 άτομα οργανώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με επίθεση να έχει γίνει νωρίτερα σε κυβερνητικά γραφεία.

Ο Κουφοντίνας… ζει και τρομοκρατεί: Φόβος και προστασία της Αστυνομίας σε 1.000 πιθανούς στόχους

Η κατάσταση σχετικά με τον απεργό πείνας τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα έχει αρχίσει να γίνεται «εύφλεκτη», με την Αστυνομία να φοβάται για πιθανές επιθέσεις και να επιχειρεί να παρέχει προστασία για 1.000 πιθανούς στόχους, ανάμεσά τους πολιτικοί, δικαστικοί, διπλωματικοί και αστυνομικοί.

Η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν βίαιες ενέργειες όχι μόνο εντός Αθηνών αλλά και εκτός του νομού, γι’ αυτό και έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες από το Αρχηγείο σε ολόκληρη την επικράτεια και ιδίως στις μεγάλες πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Εξετάζεται επίσης ενδελεχώς το κείμενο ανάληψης ευθύνης των εμπρηστικών επιθέσεων στα σπίτια δύο στελεχών των αρχών ασφαλείας, στις περιοχές του Βύρωνα και των Άνω Πατησίων.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συναγερμός σε όλη την Αστυνομία για πιθανές επιθέσεις στο όνομά του

Στο συγκεκριμένο κείμενο, που υπογράφεται από τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης και τους Πυρήνες Αντιαναρχικής Βίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι η απτή απόδειξη πως δεν κατέχουν (σ.σ. εννοεί όσοι βρίσκονται στην εξουσία) το μονοπώλιο στη βία. Ένας αγωνιστής που έμπρακτα σπάει τα τερατώδη αφηγήματά τους, αναδεικνύοντας με το όπλο στο χέρι πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και πως ο κόσμος αυτός αναβλύζει από την ψυχή όσων αγωνίζονται και ματώνουν για την ανάδυσή του…».

Και προσθέτουν: «Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω της απεργίας πείνας από 8/1, έχει αποτελέσει τον πυροκροτητή μιας ευρύτερης κινηματικής αναζωπύρωσης. Το σώμα του έχει αποτελέσει το κατώφλι του πολέμου δύο κόσμων, το σημείο της κατανόησης πως εδώ και τώρα είναι ο τόπος και η στιγμή για την ανάδυση μιας μακροπρόθεσμης πολιτικοστρατιωτικής στρατηγικής με ορίζοντα την ευθεία αντιπαράθεση με τον κόσμο του κεφαλαίου και της εξουσίας. Εμείς είμαστε στρατευμένοι σε αυτόν. Αν πάθει το ο,τιδήποτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αυτή θα είναι μόνο η αρχή».

Οι αρχές εξετάζουν επίσης μια παραπλήσια απειλή, του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη. Σε αυτή αναφέρεται πως «η εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για αναγκαστική σίτιση του συντρόφου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ένα γεγονός αναβάθμισης της κρατικής καταστολής απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση για το σύστημα δεν είναι η ζωή του συντρόφου Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά το πολιτικό κόστος του θανάτου λόγω της απεργίας πείνας. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Λαμίας οφείλουν να μην υπακούσουν την εισαγγελική εντολή και να μη μετατραπούν σε βασανιστές και όργανα της κρατικής καταστολής».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share