Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: "Βράζει" επικίνδυνα η Αττική - Στα χνάρια της η Θεσσαλονίκη

Που βρέθηκε το 50% των κρουσμάτων

27 Φεβρουαρίου 2021 18:29
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τα κρούσματα στην Ελλάδα όπου αυξάνονται όλο και περισσότερο σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι επιστήμονες φαίνεται πως κατάφεραν να αποδείξουν ότι το Sputnik V είναι αρκετά αποτελεσματικό στο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Συγκεκριμένα η κατάσταση έχει ξεφύγει αρκετά στην Αττική διότι τα περισσότερα κρούσματα που ανέφερε ο ΕΟΔΥ σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου βρίσκονται εκεί.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Το 50% των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική

Ειδικότερα στην Αττική εντοπίστηκαν για ακόμα ένα 24ωρο τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα από τα 1.630 συνολικά κρούσματα στη χώρα, 815 βρέθηκαν στην Αττική. Εν τω μεταξύ τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι 201, ενώ στην Αχαΐα 64.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης.

Που εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα.

"Βόμβα" Κικίλια για τον κορωνοϊό: "Ξεπεράσαμε τους 850.000 εμβολιασμούς" - "Υπάρχει ελπίδα"

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι δύσκολες συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται μέσα από την αύξηση των κρουσμάτων που υπάρχει τις τελευταίες μέρες.

Σημειώνεται ότι το ΕΣΥ δέχεται μεγαλύτερη πίεση αυτές τις μέρες από ότι δεχόταν στην αρχή της πανδημίας όπου και εισάγονται καθημερινά πλήθος ατόμων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου το mega εμβολιαστικό κέντρο όπου και έκανε ορισμένες δηλώσεις.

Εξελίξεις με τους εμβολιασμούς.

Κορωνοϊός: Η επίσκεψη του Κικίλια στο mega εμβολιαστικό κέντρο

Ειδικότερα την ώρα που το πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζεται απρόσκοπτα και η χώρα έχει ξεπεράσει τις 850 χιλιάδες εμβολιασμών, η πανδημία πιέζει το δημόσιο σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και την επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, σμήναρχο Κυριακή Πελέκη.

Ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τo υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες που εμβολιάζονταν. Στη συνέχεια δήλωσε πως «η καρδιά της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας. Έτσι οδεύουμε και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς. Θέλω να πω ότι ξεπεράσαμε τις 850.000 εμβολιασμούς, ότι έχουμε στη μάχη 750 - βάζουμε άλλα 50 - 800 εμβολιαστικά κέντρα και ότι αν υπολογίσει κανείς την πρώτη δόση, με 5,3% είμαστε οι τρίτοι στην Ευρώπη.

Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από πάρα πολύ κόσμο: από το υπουργείο Υγείας, από τους υγειονομικούς μας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους υγειονομικούς του, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Προστασία και όλους όσοι εμπλέκονται».

Όλος ο κόσμος δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη, υπάρχει κόπωση τόνισε ο Β. Κικίλιας, αλλά επισήμανε πως «υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη και θα τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας που είναι να κερδίσουμε αυτή την τεράστια υγειονομική μάχη την οποία δίνουμε ένα χρόνο τώρα».
Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως εκτός από τους αριθμούς, αυτό που βλέπουμε στα εμβολιαστικά κέντρα - και στο μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό αλλά και στα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια από τα νησιά μας μέχρι τις ηπειρωτικές περιοχές - είναι αυτό που λέμε «μυρίζει Ελλάδα».

«Τα παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους, οι παππούδες μας που έρχονται με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και εισπράττουν όλοι οι υγειονομικοί μας, όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ανταποδίδουμε με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο» κατέληξε.

Με τους εμβολιασμούς υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις.

Αυξάνονται οι ΜΕΘ

Νωρίτερα, σε έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούν οι αυξημένες είσοδοι ασθενών από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορωνοϊού άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό, 9 από την Αγία Όλγα, 14 από τον Ερυθρό Σταυρό και από το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο. Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share