Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου: "Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού"

"Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει"

27 Φεβρουαρίου 2021 14:04
Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου:

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στον αθλητικό με την Σοφία Μπεκατώρου να ήταν η πρώτη που ξεκίνησε όλο αυτό και να δέχεται μεγάλη υποστήριξη από όλους.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία που έκανε στην ανακρίτρια δήλωσε ότι δεν βίασε ποτέ κανέναν ούτε είχε συνευρεθεί ποτέ με ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένα η Σοφία Μπεκατώρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις καταγγελίες.

Τα είπε όλα η Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Όλα όσα είπε στην συνέντευξη της

Ειδικότερα η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αλλαγή που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, μετά τη δική της αποκάλυψη και καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας τόνισε τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα θύμα σε αυτές τις περιπτώσεις και επισήμανε ότι στην Ελλάδα ο φεμινισμός δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, αλλά γίνονται πια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

Απόσπασμα των δηλώσεων της Μπεκατώρου

«To #MeToo αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων.

Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο. Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές».

Υπόθεση Λιγνάδη - Κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης: "Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος"

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για βιασμούς και παιδεραστία.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Χρανιώτης μέσα από ανάρτηση του μίλησε για την Λίνα Μενδώνη αλλά και για τα όσα έχει πει ο Αλέξης Κούγιας με τις τελευταίες του δηλώσεις.

Συγκεκριμένα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όπου και ανέφεραν αναλυτικά για το ποιος είναι.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης

Ειδικότερα τις θέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και τα άλλοθι που επικαλέστηκε αρνούμενος ότι βρισκόταν στον τόπο που τον καταγγέλλουν οι νεαροί μηνυτές ότι τους βίασε υποστήριξαν με τις μαρτυρίες τους ενώπιον της ανακρίτριας ο αδελφός του, η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης και μια συνταξιούχος δικαστική λειτουργός.

«Έχω το κινητό του αδελφού και ταΐζω τη γάτα του»

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε πως βρισκόταν μαζί του τον Αύγουστο του 2015 στην Ιθάκη συμπληρώνοντας πως έχει στην κατοχή του το κλειστό κινητό του αδελφού του και επισκέπτεται το σπίτι του για να ποτίζει τα λουλούδια και να ταΐζει τη γάτα του.

«Τον Αύγουστο του 2015 βρισκόμασταν μαζί με τον αδερφό μου στην Ιθάκη. Πήγαμε εκεί μαζί με την κόρη μου και φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι που νοίκιαζε η Ελένη Κούρκουλα με τον σύζυγό της. Ήμουν με την κόρη μου, την κα Κούρκουλα, τον κο Παναγιωτάκη και τον αδερφό μου στην Ιθάκη από την 1n μέχρι περίπου τις 20 Αυγούστου. Το διάστημα που επέστρεψα την κόρη μου στην Αθήνα έλειψα από την Ιθάκη. (…) Παρέδωσα την κόρη μου στην μητέρα της, εγώ γύρισα με την μηχανή μου, την οποία άφησα σε μια πάροδο του λιμανιού της Πάτρας, πήγα ξανά στην Ιθάκη και γύρισα με τον αδερφό μου, περί τα τέλη Αυγούστου.

Υπάρχει μια μαρτυρία ότι ήμουν μαζί με την κόρη μου, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Αυγούστου, γιατί έχω στον υπολογιστή μου, μια δική μου φωτογραφία στην οποία φαίνεται η ημερομηνία» τόνισε.

Κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

«Ο Λιγνάδης είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος»

Τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη επιβεβαίωσε η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα.

«Βρισκόταν στην Ιθάκη μαζί μας. Πήγαμε όλοι μαζί την 1n Αυγούστου. (…) Όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί μας και το ξέρει όλη η Ιθάκη. Το διάστημα αυτό γίνονται πολλά πανηγύρια στην Ιθάκη και επειδή η παρουσία του κυρίου Λιγνάδη είναι εμφανής στα πανηγύρια, επειδή τραγουδάει, τον είδαν πολλοί άνθρωποι εκεί. Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, ούτε δευτερόλεπτο. Έχω φωτογραφίες από το κινητό μου που το αποδεικνύουν και είναι τραβηγμένες από 1n Αυγούστου.

Ήμασταν 22 ημέρες στην Ιθάκη(…)Τον Δημήτρη τον Λιγνάδη τον ξέρω 30 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο και είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος» υπογράμμισε.«Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη».

Ο ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης επιβεβαίωσε την κατάθεση του αδελφού του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, αλλά και της Ελένη Κούρκουλα . «Μείναμε όλοι μαζί στο σπίτι που νοικιάζουμε στην Ιθάκη.

Ήμασταν εκεί σίγουρα μέχρι τις 20 Αυγούστου, μπορεί και παραπάνω. Λόγω του παιδιού, πηγαίναμε μόνο στα πανηγύρια, τα οποία αρχίζουν από τις 4 Αυγούστου και διαρκούν έως τις 15 Αυγούστου, σχεδόν κάθε μέρα γίνεται ένα πανηγύρι. Ο κύρος Λιγνάδης δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος» είπε.

Κατέθεσαν για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη»

«Ξέρω ότι η 40χρονη μάρτυρας ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη. Το γνωρίζω αυτό από την κουνιάδα μου, η οποία είναι φίλη με τη μητέρα της μάρτυρος», αναφέρει στην κατάθεση της η αδελφή της πρώην συζύγου του αδελφού του σκηνοθέτη και συνεχίζει «Πριν από 6 -7 χρόνια, είχα ρωτήσει την κουνιάδα μου τι κάνει η 40χρονη και μου είπε ότι είναι στη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένη.

Για τον λόγο αυτό, δεν μπορώ να υποθέσω γιατί καταθέτει όλα αυτά για τον Λιγνάδη (…) Είναι πολύ περίεργο, πώς, εφόσον τον ξεπέρασε και παντρεύτηκε, λέει τώρα αυτά. Είναι πολύ περίεργο και δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Αναφερόμενη δε στο 2010 και το ταξίδι του Δημήτρη Λιγνάδη στην Αίγυπτο η μάρτυρας υποστήριξε ότι επιστρέφοντας «ήρθε κατευθείαν στην Επίδαυρο, διότι 2-3 ημέρες πριν πήγαιναν για να ετοιμαστούν για την παράσταση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share