Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Η αλητεία συνεχίζεται: Επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη από οπαδούς του Κουφοντίνα

Η κατάσταση ξεφεύγει

26 Φεβρουαρίου 2021 15:38
Η αλητεία συνεχίζεται: Επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη από οπαδούς του Κουφοντίνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η αλητεία… τελειωμό δεν έχει από την πλευρά των οπαδών του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι οποίοι αυτή την φορά έβαλαν στόχο το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 10 ατόμων εισέβαλαν στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή της ΝΔ, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και προχώρησαν σε εκτεταμένες ζημιές ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση και σημειώνει ότι αναμένει την ξεκάθαρη καταδίκη όλων των κομμάτων, ενώ νωρίτερα έγινε και παρέμβαση δικηγόρων στον Άρειο Πάγο.

Επίθεση οπαδών του Κουφοντίνα στον Αυγενάκη

Επίθεση στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη για χάρη του Κουφοντίνα

«Ο στόχος και οι μέθοδοι που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευσή τους. Όταν οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο Πολιτικό μου Γραφείο στο Ηράκλειο, τότε αυτές στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας στης οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα», γράφει ο κ. Αυγενάκης.

«Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την πρακτική πολιτικής βίας, οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στη δημοκρατική ομαλότητα, απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν σκληρούς καθημερινούς αγώνες, αλλά και στην Πατρίδα συνολικά. Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αναμένω την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος», προσθέτει.

«Σε συνέχεια των τραμπούκικων επιθέσεων από υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, στόχος αυτή τη φορά έγινε το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο», αναφέρει σε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. «Οι επιθέσεις τους, ας το καταλάβουν καλά, πέφτουν στο κενό. Η Κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται απαρέγκλιτα τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει», καταλήγει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share