Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση αντιπροσωπείας δικηγόρων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον δράστη της 17Ν

26 Φεβρουαρίου 2021 15:14
Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση αντιπροσωπείας δικηγόρων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον Δημήτρη Κουφοντίνας ο οποίος κάνει εδώ και λίγες μέρες απεργία πείνας με αποτέλεσμα να μπει εκτάκτως στην εντατική.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει δράσει άμεσα στο να προστατέψει πιθανούς στόχους από ακόλουθους του Κουφοντίνα σε πιθανή επίθεση τους.

Συγκεκριμένα οι δικηγόροι ενημέρωσαν την Εισαγγελία για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον Κουφοντίνα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η ενημέρωση των δικηγόρων

Αντιπροσωπεία δικηγόρων επισκέφθηκε το μεσημέρι (26/2) την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία των δικηγόρων αποτελούμενη από τους Ζορμπαλά Αλέκα, Καμπαγιάννη Θανάση, Παπαδάκη Κώστα, Σαραφιανό Δημήτρη και Συμεωνίδη Θεόδωρο έθεσε υπόψη της Εισαγγελίας την κρισιμότητα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την ενημέρωσε για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις.

Οι δικηγόροι, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «ήταν μία πρωτοβουλία, που λάβαμε εξαιτίας της συνεχιζόμενης, παρά το ογκούμενο κύμα κατακραυγής της, κυβερνητικής αδιαλλαξίας, αποσκοπώντας στην ενεργοποίηση της ανώτατης εισαγγελικής αρχής της χώρας προκειμένου όπως της ζητήσαμε να λάβει κατεπειγόντως άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στα όρια των νομίμων αρμοδιοτήτων της για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας χωρίς να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση και σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του, σεβόμενη τη βούληση και την προσωπικότητά του.

Η αντεισαγγελέας που μας δέχθηκε, μας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το ζήτημα, έχοντας λάβει και τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΔΑ, και θα επιληφθεί».

Μετρό: Κλείνει ξανά λόγω Κουφοντίνα ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Εντολή για εκ νέου κλείσιμο του σταθμού «Πανεπιστήμιο» στο Μετρό έδωσε η Αστυνομία, αφού γίνεται ξανά κινητοποίηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός αναμένεται να κλείσει στις 4:30 το απόγευμα. Οι συρμοί, βέβαια, θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις, με τη συγκέντρωση να λαμβάνει τόπο στα Προπύλαια.

Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Για ακόμη μια φορά κλειστό ελέω Κουφοντίνα

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (25/02) σε συλλήψεις μετατράπηκαν 42 προσαγωγές που έγιναν από την Αστυνομία κατά την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν οι συλληφθέντες στις 11 το πρωί σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην πλατεία Καρίτση, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

Σε βάρος των 42 συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για παράβαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε κίνδυνο διάδοσης του ασθένειας, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής της επιδημίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share