Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συγκίνηση για τον Βασίλη Κικίλια με το βρέφος 24 ημερών που παλεύει στη ΜΕΘ

Έφτασε σε λυγμούς ο υπουργός Υγείας...

24 Φεβρουαρίου 2021 19:40
Κορωνοϊός: Συγκίνηση για τον Βασίλη Κικίλια με το βρέφος 24 ημερών που παλεύει στη ΜΕΘ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα βρέφος 24 ημερών βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό σε ΜΕΘ στο «Αγλαΐα Κυριακού» με κορωνοϊό, με τον Βασίλη Κικίλια να μην κρύβει τη συγκίνησή του για το εν λόγω θέμα.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο, τονίζοντας ότι παρακολουθεί καθημερινά από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας του.

Κορωνοϊός: Η αναφορά του Βασίλη Κικίλια στο βρέφος 24 ωρών που παλεύει στη ΜΕΘ

Έκανε λόγο για μία «μικρή αθώα ψυχή» που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά. «Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Κόλαση: Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής δείχνει για πόσο καιρό θα διατηρηθεί το lockdown

Κολασμένη μοιάζει να είναι η κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού στα νοσοκομεία, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν διαρκώς και να έχουν φτάσει σε σημείο, που άρση του lockdown δεν μπορεί να γίνει σύντομα.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «μειώνεται η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ, βρίσκεται στο 60% πανελλαδικά», ενώ αμέσως μετά πήρε τον λόγο η κυρία Μαρία Τσολιά, δίνοντας τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο κατά του φονικού ιού.

Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική: Κόλαση στο Λεκανοπέδιο

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, συγκεκριμένα 235 σε σύνολο 265.

«12 μήνες τώρα η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί. Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε: «Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό. «Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share