Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Kορωνοϊός: Βρέφος 20 ημερών διασωληνωμένο σε ΜΕΘ (Video)

Πρόκειται για το νεαρότερο σε ηλικία παιδί που έχει διασωληνωθεί στη χώρα μας!

22 Φεβρουαρίου 2021 13:33
Kορωνοϊός: Βρέφος 20 ημερών διασωληνωμένο σε ΜΕΘ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται ένα βρέφος 20 ημερών. Το άτυχο μωράκι διακομίστηκε στη συγκεκριμένη μονάδα λίγες ημέρες μετά την γέννησή του στο Παίδων Αγία Σοφία. Ενώ, ένα βρέφος μόλις τριών μηνών νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο αφού παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για 70 ημέρες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη προς Πέμπτη όταν το μωρό εμφάνισε έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Αγλαΐα Κυριακού που διαθέτει ΜΕΘ covid για παιδιά και διασωληνώθηκε. Πρόκειται για το νεαρότερο σε ηλικία παιδί που έχει διασωληνωθεί στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού, αναφέρει ο ANT1.

32χρονη μητέρα με κορωνοϊό γέννησε ενώ ήταν σε κώμα! «Τσακίζει» κόκαλα η στιγμή που παίρνει αγκαλιά το μωράκι της (Video)

Μια 32χρονη μητέρα με κορωνοϊό γέννησε ενώ ήταν σε κώμα, με την στιγμή που παίρνει αγκαλιά το μωράκι της 3 μήνες μετά να «τσακίζει» κόκαλα. Ενώ, ένας συντετριμμένος έφηβος αποκάλυψε το τελευταίο μήνυμα της 47χρονης μητέρας του προτού φύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Γεια σου. Σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Ναι, μου έλειψες», ήταν τα πρώτα λόγια της, όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τη μικρή Λούσι.

Η Τάουνσεντ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα μετά από σοβαρές επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία της ο κορωνοϊός και γέννησε με καισαρική τομή στις 4 Νοεμβρίου.

Έκτοτε και επί 75 ημέρες βρισκόταν διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση. Τελικά συνάντησε την κόρη της πριν μια εβδομάδα, το πρωί της 27ης Ιανουαρίου, την ημέρα που πήρε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μάντισον.

Ήταν μια ευτυχής κατάληξη στην περιπέτεια της υγείας της, ειδικά αφού στα τέλη Δεκεμβρίου οι γιατροί φοβήθηκαν ότι η Τάουσεντ ίσως χρειαζόταν διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα. Σταδιακά όμως η κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται και τελικά βγήκε από την Εντατική.

Ο σύζυγος της Τάουσεντ και πατέρας του παιδιού, περιέγραψε την εμπειρία ως ένα «τεράστιο ψυχολογικό τρενάκι του τρόμου».

«Πολλά βράδια με έπαιρναν τηλέφωνο από το νοσοκομείο και οι γιατροί σχεδόν με πληροφορούσαν ότι είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για την Κέλσι και ότι δυσκολεύονται πολύ να την επαναφέρουν», θυμάται.

Το ζευγάρι κόλλησε κορωνοϊό παρότι, σύμφωνα με τον σύζυγο, λάμβανε όλες τις προφυλάξεις. Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι έπαιρνε κρυφά δύναμη από ένα πράγμα:

«Η οικογένεια είναι τα πάντα για μένα. Επομένως ό,τι με κρατάει ζωντανή είναι στο σπίτι μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιστρέψω εκεί».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share