Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" η Αρκαδία - "Λουκέτο" σε σχολεία και καταστήματα

Σοβαρεύουν και άλλο τα πράγματα

24 Φεβρουαρίου 2021 16:34
Κορωνοϊός: Στο

Κορωνοϊός: Όλο και πιο σοβαρή γίνεται η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό όπου καθημερινά αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από δηλώσεις του σε υπουργική συνέλευση μίλησε για το ότι δεν πρόκειται να γίνει άρση του lockdown την 1η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στην Αρκαδία γίνεται όλο και πιο σοβαρή η κατάσταση διότι βρίσκεται στο "κόκκινο" με αποτέλεσμα να παρθούν σοβαρά μέτρα.

Σοβαρή η κατάσταση στην Αρκαδία.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αρκαδία

Ειδικότερα προβληματισμός για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην Αρκαδία γεγονός που οδηγεί σε κοκκίνισμα ολόκληρης της περιοχής.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλημάτισε τους επιδημιολόγους και η περιοχή του Άργους που όπως φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων ανεβαίνει σε βαθμό επικινδυνότητας ενώ, συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων για Αττική το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς την Παρασκευή.

Τι ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο"

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική - Αγώνας για την μείωση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η άσχημη κατάσταση με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου παραμένει το lockdown ακόμη λόγω της μεγάλης αύξησης που υπάρχει.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Νίκος Θωμαϊδης φάνηκε να είναι υπέρ στο να παραμείνει το lockdown για λίγο ακόμη καιρό μέχρι να μειωθεί και άλλο η κατάσταση.

Συγκεκριμένα στο "κόκκινο" φαίνεται να είναι η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη ενώ παράλληλα προσπαθούν να μειωθούν τα κρούσματα.

Δύσκολη η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική.

Κορωνοϊός: Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Ειδικότερα στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε, χρειάζεται ψυχραιμία ενώ η μείωση των κρουσμάτων θα έρθει αργότερα αφού «τώρα μπαίνουμε στο 15ημερο του lockdown».

Η ίδια εκτιμά ότι ίσως παραταθούν κατά μια εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα. Μιλώντας για το άνοιγμα της οικονομίας, η κ. Παγώνη σημείωσε δεν μπορούν να μείνουν και για πάντα κλειστά. «Σταδιακά πρέπει να γίνει το άνοιγμα ίσως με αρχή τα σχολεία και τα καταστήματα με κάποιον τρόπο ασφαλές (clickaway)».

Στην Αττική είναι δύσκολα τα πράγματα με τις ΜΕΘ.

«Διπλές μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός»

Ακόμα η κ. Παγώνη, τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή εκεί που παρατηρείται συνωστισμός, ακόμη και η χρήση διπλής μάσκας. Πιο συγκεκριμένα, «θέλει προσοχή στα ΜΜΜ, διπλές μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός δηλαδή, σε νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, λεωφορεία είναι λογική η χρήση της. Όταν όμως περπατάς μόνος στο δρόμο η διπλή μάσκα δεν έχει νόημα».

Υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να προχωρήσει άμεσα καθώς προστατεύει από τις μεταλλάξεις και θα βοηθήσει στην επιστροφή της κανονικότητας. «Στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να επιτύχουμε 60% ανοσία». Παράλληλα, επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται και οι πρώτες δόσεις της Moderna αλλά ενώ στο τέλος Μαρτίου θα έρθουν και οι δόσεις της Pfizer.

Παράταση lockdown για 2 εβδομάδες - Να ανοίξουν σχολεία, εστίαση, καταστήματα με έξυπνα μέτρα

Την άποψη ότι είναι απαραίτητη η παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματά του και να πέσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού κάτω από τα χίλια ημερησίως, εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξήγησε πως από το προηγούμενο lockdown φάνηκε ότι αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν. Παράλληλα δείτε και τα 3 μέτρα της κυβέρνησης μετά το κραχ των 2.147 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρότεινε την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες. «Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Παράταση του Lockdown στην Αττική - Τι αναφέρει ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Τι ανέφερε για τα σχολεία, το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων

Ειδικότερα ο κ. Δερμιτζάκης προτείνει άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού το λεγόμενο click in shop.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε πριν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες δηλαδή, εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία και εκθέτουν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share