Κυριακή, 09 Μαΐου 2021

Τα 3 μέτρα της κυβέρνησης μετά το κραχ των 2.147 κρουσμάτων κορωνοϊού

"Εμπρός πίσω" αποφάσισε η κυβέρνηση!

24 Φεβρουαρίου 2021 08:04
Τα 3 μέτρα της κυβέρνησης μετά το κραχ των 2.147 κρουσμάτων κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: 2.147 κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ την ώρα που 357 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι και 22 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, το νούμερο αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, παρά το γεγονός πως δεν ήταν έκπληξη, καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι έκαναν λόγο για δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Τα επιδημιολογικά στοιχεία έδειχναν ξεκάθαρα την τεράστια δυναμική της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικά στην Αθήνα, την οποία το lockdown δεν κατάφερε να αναχαιτίσει.

Ποια είναι τα σχέδια της Κυβέρνησης;

Γι’ αυτό τα όποια σχέδια της κυβέρνησης για επιστροφή σε μια μερική κανονικότητα για να πάρει μια ανάσα η οικονομία μπαίνουν ξανά στο συρτάρι, καθώς οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι οποιαδήποτε χαλάρωση των περιορισμών θα οδηγήσει σε επιθετική αύξηση των κρουσμάτων και θα γονατίσει το ΕΣΥ.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο αριθμός των κρουσμάτων λοιπόν, "σφράγισε" την παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου. Μάλιστ,α δεν είναι λίγες οι φωνές μεταξύ των λοιμωξιολόγων που θεωρούν ότι πρέπει να πάμε σε μια πιο σκληρή καραντίνα τύπου Μαρτίου, προκειμένου να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα.

Πιστεύουν, ότι είναι προτιμότερο να πιεστεί ο κόσμος 2 εβδομάδες και να δει αποτελέσματα απ’ το να μένει κλεισμένος 2 μήνες και τα κρούσματα αντί να υποχωρούν να αυξάνονται διαρκώς.

Έτσι, εκτός από την παράταση του lockdown η οποία κλείδωσε και θα ανακοινωθεί και επίσημα την Παρασκευή, αλλαγή πλάνων έχουμε και στο μέτωπο των σχολείων. Σε αντίθεση με ό,τι ακουγόταν τις προηγούμενες ημέρες, εντέλει δε θα ανοίξουν ούτε τα Δημοτικά ούτε τα Γυμνάσια. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει μόνο το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου -μετά τις 8 Μαρτίου- κι αυτό καθαρά λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Τέλος, το χθεσινό άλμα κρουσμάτων βάζει "φρένο" και στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι αδύνατο να πέσουμε μέσα στις 10 επόμενες ημέρες στα 500 κρούσματα ημερησίως, συνεπώς κι αν ακόμη ανοίξουν τα καταστήματα στις 8 Μαρτίου, θα είναι μόνο με click away.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share