Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: "Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας" (video)

"Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος"

24 Φεβρουαρίου 2021 14:04
Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όπου κατηγορείται για αρκετούς βιασμούς σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του.

Σημειώνεται ότι ο αδερφός του, Γιάννης Λιγνάδης, έκανε έκκληση στα ΜΜΕ να σεβαστούν την οικογένεια του αυτές τις δύσκολες μέρες για εκείνους.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στις κάμερες σχετικά με την υπόθεση αλλά και όσα ειπώθηκαν στην ανακρίτρια για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Μίλησε για την υπόθεση Λιγνάδη ο Κούγιας.

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ειδικότερα ένσταση ακυρότητας για την διαδικασία κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή.

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί να λάβει αντίγραφο των κατηγοριών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Η ένσταση κατατέθηκε καθώς ο Δημήτρης Λιγνάδης ζήτησε να δώσει ανωμοτί κατάθεση, πριν καταστεί κατηγορούμενος, και δεν έγινε δεκτό το αίτημα του.

«Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται, με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια να κάνει λόγο για αδύναμη δικογραφία και να επικαλείται άλλοθι για τον εντολέα του.

«Δούλος των παθών αλλά όχι βιαστής παιδιών» είπε για τον πελάτη του ο κ. Κούγιας. Ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share