Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Μεγάλη έκκληση του Γιάννη Λιγνάδη: "Zητώ από τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία των τηλεοπτικών καναλιών να σεβαστούν..." (video)

Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην οικογένεια τους

24 Φεβρουαρίου 2021 11:56
Μεγάλη έκκληση του Γιάννη Λιγνάδη:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν εις βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με τον αδερφό του να κάνει κάποιες πρόσφατες δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Πασχάλης Τσαρούχας πήγε στον εισαγγελέα όπου και του ζητήθηκε να καταθέσουν τους φακέλους με τις καταγγελίες από τους ηθοποιούς.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε μεγάλη έκκληση στα ΜΜΕ να σεβαστούν την κατάσταση που επικρατεί αλλά και την οικογένεια τους.

Όσα δήλωσε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η έκκληση του αδερφού του

Ειδικότερα μέσω της πρωινής εκπομπής του Ant1 «Πρωινό», ο Ιωάννης Λιγνάδης, αδερφός του ηθοποιού – σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ και προετοιμάζει την απολογία του, θέλησε να δώσει την απάντησή του.

Ο Ιωάννης Λιγνάδης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του Ant1, είπε ότι η μητέρα τους είναι κατάκοιτη και ο αδερφός του σκηνοθέτη χθες προσπάθησε να πάει να τη δει και ήρθε αντιμέτωπος με τους δημοσιογράφους που του χτυπούσαν τα κουδούνια.

Η απάντηση του μέσω του "Πρωινού"

«Αντιλαμβανόμενος το ζωηρό ενδιαφέρον των Μέσων της Ενημέρωσης για την επικαιρότητα που τις τελευταίες εβδομάδες έχει στραμμένο το ενδιαφέρον στο πρόσωπο του αδελφού μου Δημήτρη Λιγνάδη, και επικαλούμενος τα στοιχειώδη δικαιώματα του ιδιωτικού βίου, τα οποία διασφαλίζει η ελληνική νομοθεσία, ζητώ από τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία των τηλεοπτικών καναλιών να σεβαστούν την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή και να μην την παρενοχλούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με επισκέψεις στην οικία μου και το χώρο της εργασίας μου, την οικία της κατάκοιτης μητέρας μου με επανειλημμένες κλήσεις στα τηλέφωνα των μελών της οικογένειάς μου (συμπεριλαμβανομένης και της ανήλικης κόρης μου) και με άλλες φορτικές ενέργειες. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατανόηση».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Εκτός εαυτού ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη: "Μπορώ να τους μηνύσω όλους" (video)

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο όπου αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες υποθέσεις παρενοχλήσεων από ηθοποιούς που τις έχουν υποστεί.

Σημειώνεται ότι ο Πασχάλης Τσαρούχας έκανε τις πρώτες δηλώσεις αφού συναντήθηκε με τον εισαγγελέα και του ζητήθηκε να καταθέσουν τους φακέλους με τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα", ότι μπορεί να προχωρήσει σε μηνύσεις αν χρειαστεί.

Προκλητικός ο Αλέξης Κούγιας.

Καταγγελίες: Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Ειδικότερα για παραλείψεις και προκατάληψη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξης Κούγιας.

«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν νομίζω ακόμα και στις πλέον αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής» τόνισε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι το να ασκηθεί ποινική δίωξη είναι υποχρέωση του εισαγγελέα.

«Το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις. Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών. Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές» πρόσθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Τι λέει ο νόμος; Πριν ασκηθεί ποινική δίωξη καλείς αυτούς που έχουν κάνει μήνυση, τα επιβεβαιώνουν και συμπληρώνουν ό,τι χρειάζεται. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να καλέσει αυτόν τον οποίο καταγγέλλουν, να του δώσει τις καταθέσεις, να τις μελετήσει και να κάνει έγγραφες εξηγήσεις. Αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη» σημείωσε ο κ. Κούγιας. «Μπορώ να τους μηνύσω όλους εφόσον μου το επιτρέψει ο κ. Λιγνάδης» είπε.

Το ξέσπασμα του Αλέξη Κούγια

Ο κ. Αλέξης Κούγιας μάλιστα θύμωσε όταν ο Γιώργος Παπαδάκης τον διέκοψε. «Το πρώτο που παρατήρησα, μελετώντας τη δικογραφία, είναι οι νομικές παραβάσεις και ακυρότητες που υπάρχουν. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση τόσες παραλείψεις και τόση προκατάληψη. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι παίζεται κάτι πολύ μεγάλο» πρόσθεσε.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Γίνεται μια πολιτική μάχη. Είμαι σε απόγνωση, δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση του κ. Λιγνάδη. Υπάρχει μια στοχοποίηση. Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά. Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share