Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Συναγερμός στο Αιγαίο: Απάντησε η Ελλάδα στα νέα ψέματα των Τούρκων - «Καμία παρενόχληση…»

Αντέδρασε με τον τρόπο που έπρεπε στην προπαγάνδα των γειτόνων

23 Φεβρουαρίου 2021 18:59
Συναγερμός στο Αιγαίο: Απάντησε η Ελλάδα στα νέα ψέματα των Τούρκων - «Καμία παρενόχληση…»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο συναγερμός στο Αιγαίο έχει επανέλθει, με την χώρα μας να απαντά μέσω του Υπουργείου Άμυνας στα νέα ψέματα της Τουρκίας, επισημαίνοντας πως καμία παρενόχληση δεν έχει υποστεί στο πέλαγος το «Τσεσμέ».

Όπως εξηγούν πηγές του επιτελείου στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για την άσκηση είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ στις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν από την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στην άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη, τη στιγμή που το «Τσεσμέ»... έχει βγει παγανιά.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Αυτή είναι η αλήθεια για το «Τσεσμέ» και τις ελληνικές ασκήσεις

Αυτά, κατά, τις ίδιες πηγές απογειώθηκαν γύρω στις 1.30 το μεσημέρι και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητά τους στις 14:40.

Σημειώνεται, όπως αναφέρουν οι πηγές, ότι τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES (πρόκειται για πυροτεχνικά φυσίγγια που μοιάζουν με φωτοβολίδες, τα λεγόμενα αντίμετρα).

Οσον αφορά το σημείο διεξαγωγής της άσκησης, οι πηγές αναφέρουν ότι αυτή διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου – Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το τουρκικό σκάφος «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του δυτικά της. Λήμνου.

Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ναυτικά μίλια και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

«Ως εκ τούτου», καταλήγει η ενημέρωση «οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Συναγερμός στο Αιγαίο: Οι ισχυρισμοί των Τούρκων

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, «τέσσερα αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το TCG Çeşme στα δυτικά της Λήμνος. Ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος βομβίδας» αναφέρει συγκεκριμένα.

«Ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο, είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share