Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

Τι συμβαίνει με το προϊόν;

23 Φεβρουαρίου 2021 11:47
ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό συμπλήρωμα διατροφής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδας TH0020920 του συμπληρώματος διατροφής agPharm ALOE VERA WITH COLLAGEN 500ml, με αριθμό γνωστοποίησης 18451/22-2-2016 και ημερομηνία λήξης 09/22.

Η ανάκληση αποφασίστηκε καθώς τα αποτελέσματα των δοκιμών/αναλύσεων του εργαστηρίου του ΕΟΦ δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τους ελέγχους:

  • Συνολικός αριθμών αερόβιων μικροοργανισμών
  • Συνολικός αριθμός ζυμών και μυκήτων. Επιπλέον διαπιστώθηκε παρουσία Pseudomonasaeruginosa

Η εταιρεία AGPHARM-ΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ που είναι υπεύθυνη για την διακίνηση του προϊόντος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει και για μια κρέμα για το δέρμα, λόγω μιας ουσίας που περιέχει και δεν αναγράφεται.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα αντιψυχωσικό φάρμακο

ΕΟΦ: Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ μέσα από ανακοίνωση του σχετικά με ένα αντιψυχωσικό φάρμακο το οποίο ανακαλείται άμεσα λόγω ενός ελαττώματος που έχει.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσα πάλι από ανακοίνωση του προχώρησε στην επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης.

Μέσα από ανακοίνωση ανακαλείται ένα φάρμακο.

ΕΟΦ: Η ανάκληση του φαρμάκου

Ειδικότερα στην ανάκληση του αντιψυχωσικού φαρμάκου GEODONPS.INJ.SOL20MG/ML της εταιρείας UPJOHN HELLAS Ε.Π.Ε. προχωράει ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «υπάρχει πιθανό ποιοτικό ελάττωμα που σχετίζεται με την φύσιγγα του διαλύτη, ύδατος για ενέσιμα. Συγκεκριμένα ενδέχεται να υπάρχει οπή στη φύσιγγα του διαλύτη και το περιεχόμενο να μην είναι πλέον στείρο».

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share