Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

"Καμπανάκι" από τον ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείται αυτή την κρέμα για το δέρμα

Περιέχει ουσία που δεν κάνει καλό για τον οργανισμό

8 Φεβρουαρίου 2021 17:01

ΕΟΦ: Για ακόμη μία φορά μέσα από έκτακτη ανακοίνωση ο ΕΟΦ σήμανε συναγερμό σχετικά για μία κρέμα που διαφημίζεται τον τελευταίο καιρό για το δέρμα.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε κάνει το ίδιο ο ΕΟΦ σχετικά με ένα προϊόν αδυνατίσματος όπου είναι τουρκικής προέλευσης.

Συγκεκριμένα μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κρέμα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί λόγω ενός υλικού που περιέχει και δεν είναι καλό.

Ο ΕΟΦ προειδοποίησε για μία κρέμα για το δέρμα.

ΕΟΦ: Η ανακοίνωση για την κρέμα

Ειδικότερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με επίσημη ανακοίνωσή του σημειώνει ότι μέσω του διαδικτύου διαφημίζεται και διακινείται το προϊόν Focallure Herbal Cream.

Το προϊόν Focallure Herbal Cream δηλώνεται ως απόλυτα φυτικό. Εργαστηριακές αναλύσεις όμως αποδεικνύουν ότι αυτή η κρέμα περιέχει το γλυκοκορτικοειδές, betamethasone- 17- valerate, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να δηλώνεται στην επισήμανση.

Ως εκ τούτου, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται οδοντόκρεμα με φθόριο

Συναγερμό σήμανε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος ανακαλεί οδοντόκρεμα με φθόριο και, συγκεκριμένα, το καλλυντικό προϊόν Himalaya Complete Care λόγω ασυμφωνίας της επισήμανσης/προώθησης του προϊόντος με τη σύνθεση, έχοντας νωρίτερα κατάσχει αντισηπτικό.

ΕΟΦ: Για αυτό το λόγο ανακαλεί την οδοντόκρεμα

Συγκεκριμένα στην ελληνική επισήμανση αναγράφεται η φράση «χωρίς φθόριο», ωστόσο στο προϊόν βρέθηκε να περιέχεται.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΕΟΦ οδοντόκρεμα

Η εταιρεία ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share