Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Παρέλαβα δικογραφία-τηλεγράφημα - Θα τοποθετηθώ δημόσια εάν...»

Η αντίδρασή του όταν ρωτήθηκε για τις απειλές

23 Φεβρουαρίου 2021 11:48
Αλέξης Κούγιας για Λιγνάδη: «Παρέλαβα δικογραφία-τηλεγράφημα - Θα τοποθετηθώ δημόσια εάν...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άνευ στοιχείων είναι η δικογραφία για το Δημήτρη Λιγνάδη, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου και προσήλθε για να λάβει αντίγραφα του φακέλου. Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για δικογραφία-τηλεγράφημα.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας ανέφερε:

«Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει.

Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.

Θέλω να σου πω ότι με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ο, τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

Τέλος, ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το εάν δέχεται απειλές η οικογένειά του μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Happy Day για το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη και η συζήτησή του με την Σταματίνα Τσιμτσιλή τον ενόχλησε τόσο πολύ που έφτασε στο σημείο να της κλείσει απότομα το τηλέφωνο.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν έχουμε ορκιστεί να αναλαμβάνουμε μόνο αθώους - Ο Λιγνάδης μου δήλωσε...» (Video)

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε από το βράδυ της Δευτέρας. Ερωτηθείς γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, εκείνο που λέει το σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές».

Ειδικά για τον νέο πελάτη του είπε πως «ο Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή».

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη είπε, επίσης, ότι δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης – ηθοποιός «γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια «στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σχολιάζοντας, δε, το γεγονός ότι η Λίνα Μενδώνη κατηγόρησε τον πελάτη του είπε πως, «δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς …αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα».

Ιδιαίτερα για τη Λίνα Μενδώνη, είπε πως «καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν» και διαβεβαίωσε πως «εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής»

«Κρατήστε "πολύ μικρό καλάθι" για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι», κατέληξε ερωτηθείς για την κατάθεση γυναίκας του περιβάλλοντος του σκηνοθέτη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share