Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Ελήφθη η απόφαση: Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς την Παρασκευή για σχολεία και lockdown

Οι αποφάσεις ελήφθησαν και ανακοινώνονται την ερχόμενη Παρασκευή!

23 Φεβρουαρίου 2021 07:52
Ελήφθη η απόφαση: Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς την Παρασκευή για σχολεία και lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση φοβίζει αρκετά τους λοιμωξιολόγους, καθώς οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην πρωτεύουσα είναι πλέον ελάχιστες, την ώρα που η δυναμική του ιού δείχνει ότι δεν έχουμε μπει ακόμα σε φάση αποκλιμάκωσης.

Χαρδαλιάς - Τι θα ανακοινώσει την Παρασκευή;

Γι’ αυτό και η απόφαση για το lockdown έχει επί της ουσίας παρθεί και μένει η τυπική επικύρωσή της. Πάμε σε παράταση, καθώς οι επιδημιολόγοι βλέπουν φως μετά τις 10/3. Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί και επίσημα από τον Νίκο Χαρδαλιά η παράταση των μέτρων, το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα είναι το τελευταίο.

Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώσεις

Κι αυτό γιατί η κατάσταση με τα εμβόλια τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη θα αλλάξει μετά την έγκριση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Οι δόσεις που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα δημιουργεί στους λοιμωξιολόγους τη σιγουριά ότι μέχρι τις αρχές του Μάη θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες κι έτσι θα έχει δημιουργηθεί το χαμηλό τείχος που θα επιτρέψει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανασάνει.

Αν θα επιβεβαιωθεί αυτή η προσδοκία θα φανεί το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 10/3 η Αττική θα μείνει σε lockdown, τα σχολεία θα είναι σίγουρα κλειστά έως και τις 8/3 και στη συνέχεια η κατάσταση θα επανεξεταστεί και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ληφθεί η νέα απόφαση.

Η κυβέρνηση απ’ την πλευρά της επιθυμεί το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας γι’ αυτό και θα εισηγηθεί να ανοίξει έστω και με τη μέθοδο του click away το λιανεμπόριο από την επόμενη Δευτέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share