Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: "Πιθανό να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων από..."

"Μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση"

20 Φεβρουαρίου 2021 12:48
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από 1η Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. Τι ανέφερε στον ΣΚΑΪ;

"Μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων", δήλωσε, την ώρα που κάποιες περιοχές μπήκαν στο "βαθύ κόκκινο".

Σχετικά με τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως "Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό".

Εξαδάχτυλος για επαναλειτουργία δραστηριοτήτων

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος - "Το πιθανότερο είναι φέτος το Πάσχα να είμαστε πολύ πιο χαλαροί"

Ενδεχομένως να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Παράλληλα, εκτίμησε πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε τρεις ημέρες από σήμερα.

«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», είπε και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα και η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, «βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», ωστόσο κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την παράταση του lockdown στην Αττική.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ωστόσο πως «εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν». Σε κάθε περίπτωση ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως το lockdown εν προκειμένω φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

Πιθανό το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα φέτος

Πιθανό σενάριο να ανοίξουν τα καταστήματα με εποχικά είδη

Επίσης εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε πως το πιθανότερο είναι ότι φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι μην αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

«Τα νοσοκομεία πιέζονταν και θα πιεστούν περισσότερο τις επόμενες μέρες μέχρι να δούμε σταθεροποίηση», επεσήμανε αναφορικά με την αύξηση των διασωληνωμένων και το συναγερμό που έχει σημάνει στα νοσοκομεία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να χρειαστούν βοήθεια / συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share