Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Πάλη: Στο φως νέα καταγγελία για κύκλωμα πορνείας - Σοκάρουν οι δηλώσεις γονιών αθλήτριας

Απίστευτη η καταγγελία που έκαναν οι γονείς

19 Φεβρουαρίου 2021 00:45
Πάλη: Στο φως νέα καταγγελία για κύκλωμα πορνείας - Σοκάρουν οι δηλώσεις γονιών αθλήτριας

Καταγγελίες: Συνεχίζονται οι καταγγελίες που έχουν γίνει στον αθλητικό χώρο εδώ και αρκετό καιρό και είχαν ξεκινήσει από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Σημειώνεται ότι η Σοφία Μπεκατώρου σε πρόσφατες δηλώσεις της μίλησε για την παραγραφή των καταγγελιών αλλά και πόσο έχουν επηρεάσει.

Συγκεκριμένα μία νέα καταγγελία ήρθε στο φως από γονείς μίας αθλήτριας στην πάλη όπου αναφέρθηκαν για κύκλωμα πορνείας που επικρατεί στο χώρο.

Νέες καταγγελίες στο φως ήρθαν για την πάλη.

Καταγγελίες: Το κύκλωμα πορνείας στην πάλη

Ειδικότερα νέα φρικιαστική καταγγελία για τις σεξουαλικές επιθέσεις στον ελληνικό αθλητισμό αναβιώνει μετά από καταγγελία για κύκλωμα πορνείας στην πάλη.

Γονείς νεαρής αθλήτριας, μέσω της δικηγόρου τους, Ειρήνης Μαρούπα, κατέθεσαν υπόμνημα ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου εκκρεμεί σχετική δικογραφία. Στο υπόμνημα, με το οποίο διευκρινίζουν στις εισαγγελικές αρχές προς τα που να στρέψουν τις έρευνες τους, προτείνουν συνολικά 5 μάρτυρες, εκ των οποίων και ένα προπονητή, τον οποίο κατονομάζουν. Πρόκειται για άτομο, το οποίο – κατά τους γονείς – έχει το ίδιο παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία. Παράλληλα, στο έγγραφο αναφέρονται και στα όσα έζησε η κόρη τους, αθλήτρια 12 ετών, το 2017.

Ήδη για το σκέλος αυτό έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, και ο κατηγορούμενος προπονητής της έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Για την πάλη αποκαλύφθηκαν νέες καταγγελίες.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, όλα όσα συνέβησαν στο κορίτσι ήταν εν γνώση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία – κατά τους καταγγέλλοντες – συγκάλυπτε τον προπονητή. Από την ομοσπονδία της πάλης τονίζουν ότι από τις 27 Ιανουαρίου, όταν και έλαβε γνώση για αυτές, ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, αιτούμενη την ποινική δίωξη των ιθυνόντων για οποιοδήποτε αδίκημα έχει διαπραχθεί.

Η Ομοσπονδία ζήτησε να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προσκομίζοντας σε οπτικό δίσκο αντίγραφο τηλεοπτικής εκπομπής και αντίγραφα από δημοσιεύματα τονίζοντας ότι στόχος της είναι η διασφάλιση του αθλήματος και η προστασία των παιδιών-αθλητών!

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση που είδε ξανά το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν ότι ο προπονητής δεν ήταν ομοσπονδιακός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ούτε προπονητής εθνικής ομάδας πάλης, αλλά προπονητής ενός περιφερειακού αθλητικού σωματείου πάλης. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι έχει ήδη διαγραφεί, καταδικαστεί και τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share