Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Η «Μήδεια» άλλαξε και τα εμβόλια: Αυτά αναβάλλονται λόγω της κακοκαιρίας

Πότε θα τοποθετηθεί το ραντεβού για όσους το χάσουν;

16 Φεβρουαρίου 2021 21:40
Η «Μήδεια» άλλαξε και τα εμβόλια: Αυτά αναβάλλονται λόγω της κακοκαιρίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κακοκαιρία «Μήδεια» φέρνει φοβερές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό, όπως κάνει στα ΜΜΜ, φτάνοντας μέχρι και στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, καθώς από τις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστεί αύριο (17/2), με συνέπεια ορισμένα ραντεβού να αναβληθούν λόγω των συνθηκών.

Όσοι πολίτες είχαν προγραμματισμένα τα ραντεβού τους από τις 08.00 πμ έως τις 12 μμ το πρωί της Τετάρτης 17/2, θα λάβουν εκ νέου ειδοποίηση για το πότε θα επαναπρογραμματιστούν οι εμβολιασμοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πολίτες στην Αττική και σε όλες τις περιοχές της χώρας, που έχασαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα λειτουργήσουν εκτάκτως την ερχόμενη Κυριακή 21/2 τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία παρουσιάστηκε πρόβλημα με τον χιονιά.

Παρά τις δυσκολίες στην πρόσβαση των πολιτών εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, ωστόσο, το 40% των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αττική, αλλά και το 70% στο σύνολο της χώρας.

Κορωνοϊός: Τα εμβόλια δεν πήγαν… χαμένα

Το Υπουργείο Υγείας ενεργοποίησε σήμερα (16/2), παράλληλα, το σχέδιο αναπλήρωσης δόσεων εμβολίων, από τα ραντεβού που δεν διενεργήθηκαν. Έτσι, προκειμένου να μην καταστραφούν χιλιάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer, τα οποία μετά την έξοδό τους από την βαθιά κατάψυξη συντηρούνται σε απλό ψυγείο μόνο για 5 ημέρες, χορηγήθηκαν εκτός προγραμματισμού 1.000 δόσεις σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, εκτός διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, 700 εμβόλια χορηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού σε κρατούμενους και προσωπικό και ακόμη 300 δόσεις στο κλειστό κέντρο Κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Κορωνοϊός - Κέρκυρα: Παρέλυσε ακόμη ένα άτομο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολη με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει πάρει σκληρότερα μέτρα για την εξάπλωση του.

Συγκεκριμένα ακόμη ένα άτομο παρέλυσε στην Κέρκυρα μετά από την δεύτερη δόση του εμβολίου που έκανε κατά του κορωνοϊού.

Παρέλυσε και άλλο ένα άτομο.

Κορωνοϊός: Ακόμη ένα άτομο παρέλυσε

Ειδικότερα με παράλυση στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας ένας από τους γιατρούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του corfutvnews.gr χθες έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Το βράδυ δεν ένιωθε καλά με τον οργανισμό του να εξασθενεί και να νιώθει παράλυση στα κάτω άκρα και πόνους στην μέση.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι προήλθε και να του χορηγήσουν την κατάλληλη αγωγή.

Το δεύτερο περιστατικό

Αυτός είναι ο δεύτερος γιατρός που εμφανίζει παράλυση μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια συμπτώματα εμφάνισε και μία 42χρονη νοσηλεύτρια από την Κέρκυρα.

Γιατροί του νοσοκομείου εξετάζουν τη συσχέτιση του γεγονότος με τον εμβολιασμό της για COVID-19, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού για την 42χρονη νοσηλεύτρια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννακό το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού πριν αποφανθούν οι γιατροί δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share