Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Βόμβα" για το lockdown: Πιθανή η παράταση του για άλλες 15 ημέρες

Αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων στην Αττική

15 Φεβρουαρίου 2021 11:39

Κορωνοϊός: Όλο και πιο δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πιο σκληρά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του.

Σημειώνεται ότι η καθηγήτρια Αθηνά Λινού μέσα από συνέντευξη της μίλησε για την χρήση της διπλής μάσκας αλλά και σε ποιους χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται.

Συγκεκριμένα από όσα όλα δείχνουν το lockdown μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο διότι αναμένεται να αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα.

Αναμένεται να παραταθεί και άλλο το lockdown.

Κορωνοϊός: Η παράταση του lockdown

Ειδικότερα για το lockdown καθώς και για την αύξηση του ιικού φορτίου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, με την αύξηση των τεστ θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και μετά από τη βδομάδα θα υπάρξει ύφεση, είπε ο καθηγητής.

Τόνισε, δε, πως παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως το Νοέμβριο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων. Στην Αττική μπορεί να προσεγγίσουμε και 4ψήφιο αριθμό.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν».

Θα γίνει και άλλη παράταση του lockdown.

Πιθανή παράταση του lockdown

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και το Μάρτιο, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων. Εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Σε λειτουργία το mega εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ

Εμβολιασμοί: Πρεμιέρα έκανε σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο, στην πλήρη ανάπτυξη του, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Πάρα το τσουχτερό κρύο, πολλοί είναι οι πολίτες που νωρίτερα από τις 8 το πρωί και έχοντας κλείσει το ραντεβού τους, έφτασαν στο περίπτερο 13 για να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το grtimes.gr. Παράλληλα δείτε και το ηχηρό μήνυμα του Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό: "Το ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής".

Θεσσαλονίκη: Εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στη ΔΕΘ

Εμβολιαστικό κέντρο ΔΕΘ

Θυμίζουμε ότι, το κέντρο επισκέφθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι θα λειτουργήσει σταδιακά, ανάλογα με τον εφοδιασμό των εμβολίων, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσουν 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς.

Σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση «Ελευθερία», σημείωσε ότι είναι ένα στοίχημα καθημερινό για το οποίο «νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι, με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη επιμονή και φέρνοντας συνέχεια αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει το εμβόλιο, θα ανοίγουν κι άλλες γραμμές, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερους εμβολιασμούς για τους ανθρώπους εδώ, της Θεσσαλονίκης», τόνισε. Το εμβολιαστικό κέντρο θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, υπογράμμισε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η δυναμικότητά του θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share