Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σε rapid test θα υποβάλλονται οι εργαζόμενοι δύο φορές τον μήνα

Επίσης ανακοινώθηκαν νέα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των εργαζόμενων

12 Φεβρουαρίου 2021 17:36
Κορωνοϊός: Σε rapid test θα υποβάλλονται οι εργαζόμενοι δύο φορές τον μήνα

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά τραγική όπου έχουν παρθεί πολλά νέα μέτρα τις τελευταίες μέρες κατά της εξάπλωσης του.

Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου αλλάζει ο τρόπος μετακίνησης των εργαζόμενων όπου θα πρέπει να βγάλουν μία νέα βεβαίωση όχι όμως από τον εργοδότη.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης στις ανακοινώσεις που έκανε στην Βουλή σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δύο φορές το μήνα θα υποβάλλονται σε rapid test.

Σε δωρεάν εξετάσεις θα υποβάλλονται οι εργαζόμενοι.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Ειδικότερα παράταση έως το τέλος του χρόνου των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης και στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Χατζηδάκης:

  • Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας.
  • Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα ορίζει ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής από 1/1/2022.
  • «Με αυτό το σχήμα, το υπουργείο Εργασίας ευθυγραμμίζεται με το Υπουργείο Οικονομικών δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για εργαζομένους και επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
  • Θα δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ, απόφαση για παράταση μέχρι το Φεβρουάριο των οφειλών του Ιανουαρίου, με τους ίδιους πληττόμενους κλάδους.
  • Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα «ράπιντ τεστ», ενώ το κόστος θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις.

«Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας και το Κέντρο Εμβολιασμών ώστε να λαμβάνονται τα όποια επιπλέον μέτρα που χρειάζονται», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

  • Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την κατάρτιση το οποίο θα την συνδέει με την αμοιβή όσων παρέχουν κατάρτιση.

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΕΠ και άμεσα θα προσληφθούν 121 άτομα.

«Στόχος όλων αυτών των μέτρων, που θα επικαιροποιούνται συνεχώς και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, όσο καλύτερα μπορούμε βάσει των δημοσιονομικών μας αντοχών και να περάσουμε στην επόμενη μέρα με όσο πιο ομαλό τρόπο γίνεται», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share