Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο 21χρονος που συνελήφθη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Για τα επεισόδια που είχαν γίνει την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου

12 Φεβρουαρίου 2021 16:14
Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο 21χρονος που συνελήφθη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι εξελίξεις από τα χθεσινά επεισόδια που είχαν γίνει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης όπου συνελήφθη ένας 21χρονος.

Σημειώνεται ότι για τα περιστατικά είχε εκδώσει ανακοίνωση η αστυνομία που ανέφερε για τα επεισόδια και τις προσαγωγές που είχε κάνει.

Συγκεκριμένα ο νεαρός που συνελήφθη από τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερος πριν λίγη ώρα όπου και του ασκήθηκαν διώξεις.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 21χρονος.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 21χρονος

Ειδικότερα ελεύθερος αφέθηκε, μετά την παραπομπή του στο αυτόφωρο, απ’ όπου πήρε αναβολή, ο νεαρός που συνελήφθη για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της φοιτητικής πορείας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Εις βάρος του 21χρονου κατηγορούμενου ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Την 17.30 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.500) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Από εκείνο το σημείο, ομάδα 1.000 περίπου ατόμων μετακινήθηκαν προς το μνημείο Καμάρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη συγκέντρωση.

Στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Εγνατία με κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση»

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: "Κλείδωσε" το σκληρό lockdown σε Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο - Δεύτερες σκέψεις για Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Όλο και περισσότερο δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα διότι αυξάνονται οι περιοχές που οδηγούνται σε σκληρό lockdown για να αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι στον Πύργο έχει σημάνει συναγερμός διότι σχεδόν γέμισαν οι κλίνες ΜΕΘ και δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ αρκετό κόσμο.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται τρεις περιοχές ακόμα μπαίνουν σε ρυθμούς σκληρού lockdown με την Θεσσαλονίκη να μην ακολουθεί ακόμη.

Έρχεται σκληρό lockdown.

Κορωνοϊό: Το σκληρό lockdown στις τρεις περιοχές

Ειδικότερα την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων σε Αχαΐα, Έυβοια και Ρέθυμνο, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση.

Οι ειδικοί συζήτησαν και για την Θεσσαλονίκη, ωστόσο έκριναν ότι δεν χρειάζεται ακόμα η λήψη σκληρών μέτρων στην περιοχή.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Είναι ενδεικτικό πως η Αχαΐα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 93 νέα κρούσματα κορoνοϊού και η Εύβοια 35. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει 112 μολύνσεις και η Εύβοια 57. Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 12. Είναι σαφές, ότι η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας, με το Ηράκλειο να καταγράφει 24 νέα κρούσματα.

Στο μικροσκόπιο η Αχαΐα

Στην Αχαΐα εξαπλώνεται ραγδαία το τρίτο κύμα της πανδημίας, με την βρετανική μετάλλαξη να έχει κάνει την εμφάνισή της τόσο στην κοινότητα όσο και ενδονοσοκομειακά.

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε καθεστώς σκληρότερων μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι αν επιβληθεί σκληρό lockdown στην Αχαΐα θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων.
  • Παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας και χώρων πολιτισμού.

Σκληρό lockdown έρχεται για τρεις περιοχές.

Αυξημένο ιικό φορτίο και στα νησιά

Επιδημιολογική επιδείνωση εμφανίζουν και οι νησιωτικές περιοχές, όπου εγείρεται ανησυχία λόγω των ελλιπών υποδομών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Κάρπαθος με 3 νέα κρούσματα φτάνει μια αναλογία 41,04 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, η Κάλυμνος με 18 νέα στα 61,12 ανά 100.000, η Θάσος με 7 στα 50,84 ενώ για πρώτη φορά η Ιθάκη των 3.200 περίπου κατοίκων, έχει 1 κρούσμα που ανεβάζει την αναλογία στα 30,95.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share