Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για την καρδιά

Ποιο φάρμακο αφορά η ανακοίνωση;

9 Φεβρουαρίου 2021 16:55
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για την καρδιά
Από Βασίλης Κατσιαούνης

ΕΟΦ: Ακόμη μία ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ, στην οποία αναφέρει ότι ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την καρδιά, διότι εντοπίστηκε σε αυτό μεγάλο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει και για μια κρέμα για το δέρμα, λόγω μιας ουσίας που περιέχει και δεν αναγράφεται.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ για φάρμακο του κορωνοϊού.

ΕΟΦ: Η ανακοίνωση για το φάρμακο

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά φαρμακευτικό προϊόν που προορίζεται για καρδιολογικούς ασθενείς.

Στην ανακοίνωσή του για το συγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σημειώνει ότι αποφάσισε «την ανάκληση των παρτίδων 2000913, 2000914 και 2000915, με ημερομηνία λήξης 11/2021 του φαρμακευτικού προϊόντος ADRENALINE1 mg/ml injection solution, καθώς εντοπίστηκε αστοχία υλικού (βαθιά χαραγή στο λαιμό της φύσιγγας) σε τεμάχια παρτίδων του προϊόντος που διακινήθηκαν σε χώρα της Ευρώπης.

Η απομάκρυνση των ανωτέρω παρτίδων από την ελληνική αγορά αποφασίστηκε, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί ελαττωματικά τεμάχια σε αυτές, επειδή έχουν παραχθεί από την ίδια παρτίδα φύσιγγας με το εύρημα.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία DEMOAE. Η εταιρεία DEMOAE, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Σπουδαίες εξελίξεις: Αποκαλύφθηκε το φάρμακο που «σκοτώνει» τον κορωνοϊό

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε αρκετές ειδήσεις να προσφέρει, καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έβγαλε από την τσέπη του ένα φάρμακο, το οποίο έχει φοβερά αποτελέσματα έναντι του κορωνοϊού, παραγόμενο στη χώρα του, ενώ σύντομα θα υπάρξουν κλινικές δοκιμές στη χώρα μας.

Το εν λόγω φάρμακο είναι εισπνεόμενο και ήδη έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς του Ισραήλ.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει… με φάρμακο ο Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σκεύασμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

Ο κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τα κορυφαία ελληνικά νοσοκομεία να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές. «Θα είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας μας που επεκτείνεται διαρκώς σε νέους τομείς», σημείωσε σχετικά.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Νετανιάχου για τον γρήγορο ρυθμό που εμβολιάζει τους πολίτες του Ισραήλ.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό. Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα», δήλωσε σε κοινές του δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share