Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Συναγερμός στην Κόρινθο: Πλήθος κρουσμάτων εντοπίστηκε στο ίδιο σχολείο

Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση

8 Φεβρουαρίου 2021 16:23
Συναγερμός στην Κόρινθο: Πλήθος κρουσμάτων εντοπίστηκε στο ίδιο σχολείο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα κρούσματα του ιού ανακοινώνονται διαρκώς.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο "Σωτηρία" η κατάσταση είναι ασφυκτική διότι είναι σχεδόν στο 100% η κάλυψη στους θαλάμους του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα σε ένα σχολείο στην Κόρινθο σημειώθηκε πλήθος κρουσμάτων ανάμεσα σε μαθητές με αποτέλεσμα να παρθούν έκτακτα μέτρα για όλο αυτό.

Εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: H κατάσταση στο σχολείο

Ειδικότερα Συνολικά έξι μαθητές έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, στο 4ο Λύκειο Κορίνθου και με εντολή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας, έκλεισε για 14 μέρες το σχολείο.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρης Ασβεστόπουλος μίλησε στο Korinthostv για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο 4ο Λύκειο, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νομού.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο 4ο Λύκειο, όπως είπε, είναι από την Αρχαία Κόρινθο και Κόρινθο, έχει ενημερωθεί το ΚΤΕΛ και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των μαθητών. Επιπλέον, ο κ. Ασβεστόπουλος είπε ότι σε όλο το νομό είναι κλειστή λόγω κρουσμάτων μία ακόμη τάξη στο Μουσικό Γυμνάσιο Κορίνθου.

Lockdown: "Δεν υπάρχει συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία"

Lockdown: Συνεχίζονται οι τραγικές εξελίξεις με την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου η κυβέρνηση έχει προσθέσει περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση του ιού.

Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε για την λειτουργία των λαϊκών αγορών το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας μέσα από συνέντευξη της μίλησε για το αν θα ξανακλείσουν τα σχολεία, τι θα γίνει με τα λύκεια αλλά και την ύλη της Γ' Λυκείου.

Δεν πρόκειται να ανοίξουν τα λύκεια ακόμη.

Lockdown: Τι θα γίνει με την λειτουργία των σχολείων

Ειδικότερα δεν αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. «Συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία δεν υπάρχει. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ακούμε τη γνώμη τους, κι εν συνεχεία βάσει αυτών παίρνουμε την απόφαση» είπε.

Σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στα σχολεία, δήλωσε ότι είναι πολύ χαμηλά στις σχολικές μονάδες.

«Το ποσοστό των σχολείων και των τάξεων που είναι κλειστά ανέρχεται στο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, με κάποια μικρή επιφύλαξη μιας αύξησης, η οποία επίσης παραμένει πολύ χαμηλή. Συνολικά, πάντως τα κρούσματα σε μαθητές είναι 0,03%», κατέληξε η κ. Μακρή.

Δεν πρόκειται να ξανακλείσουν τα σχολεία.

«Δεν μειώνεται περαιτέρω η ύλη στην Γ’ Λυκείου»

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, το απέρριψε κατηγορηματικά. «Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί από το προηγούμενη μήνα ώστε να μην αιφνιδιαστούν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στα Λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά, σημείωσε ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως προσθέτοντας ότι αυτή η εκπαίδευση έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο.

Απαντώντας μάλιστα στις φωνές για μαθητές δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη. «Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share