Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο "Σωτηρία": Σχεδόν στο 100% η κάλυψη στους θαλάμους covid

Δεν πάει άλλο η κατάσταση

8 Φεβρουαρίου 2021 15:20
Συναγερμός στο

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και ειδικά όταν ανακοινώνονται περισσότερα κρούσματα καθημερινώς.

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε και πάλι το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου έχει έρθει από την Βρετανία με αυτό να είναι στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόεδρο του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το νοσοκομείο "Σωτηρία" βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση με τους διασωληνωμένους.

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο 'Σωτηρία'

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στο "Σωτηρία"

Ειδικότερα την ανησυχία της για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού εξέφρασε η Μίνα Γκάγκα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid», είπε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μετατραπούν και άλλες κλινικές του νοσοκομείου Σωτηρία σε Covid.

Στις ΜΕΘ είπε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά ένα μικρό ποσοστό των ασθενών που βρίσκεται στους θαλάμους, που κυμαίνεται από 10% έως 15%, «θα χρειαστούν λογικά μονάδα τις επόμενες ημέρες».

Η κ. Γκάγκα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν πάρα πολύ, να φορούν τις μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική, όπου μένει και ο μισός πληθυσμός της χώρας, είναι η κούραση του πληθυσμού.

Φυσικά, είπε, αν κάνουμε lockdown θα βοηθούσε από άποψη υγείας, θα σταματούσε κάθε διασπορά αλλά εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει κάτι τέτοιο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι πάρα πολύ μεγάλος. «Ειλικρινά ελπίζω ότι δεν θα γίνει. Να σφίξουμε όλοι μαζί τα δόντια να προσπαθήσουμε να βγούμε καλά», είπε η κ. Γκάγκα.

Κορωνοϊός: Στο 205% "έκλεισε" η αύξηση του ιικού φορτίου - Ποια η σύνδεση με τις μεταλλάξεις

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου όλο και περισσότερα κρούσματα κάνουν την εμφάνιση τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότερα μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του μίλησε για την πιθανότητα να υπάρξει "κόφτης" στα SMS για τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής, Νίκος Θωμαϊδης, μίλησε για την αύξηση του ιικού φορτίου την τελευταία εβδομάδα αλλά και ποιος ο ρόλος της μετάλλαξης του ιού σε όλο αυτό.

Συνεχίζεται η αύξηση του ιικού φορτίου.

Κορωνοϊός: Η αύξηση του ιικού φορτίου

Ειδικότερα για μία μεγάλη αύξηση 205% του ιικού φορτίου στα λύματα μίλησε σήμερα ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

«Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα την τελευταία εβδομάδα έκλεισε με μία μεγάλη αύξηση της τάξης του 205% σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας» τόνισε συγκεκριμένα ο καθηγητής.

«Έγινε αυτό που δεν θέλαμε να δούμε, μια απότομη αύξηση» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στον ΑΝΤ1, έχει παρατηρηθεί εκτεταμένη διασπορά στην Αττική και ενδέχεται να οφείλεται στα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως φαίνεται να μην έχουν αυξημένη νοσηρότητα. Η τελευταία -χρονικά- μέτρηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, όπως είπε ο καθηγητής, και τα αποτελέσματα από τα δείγματα του Σαββατοκύριακου θα γίνουν γνωστά το απόγευμα.

Για το θέμα της Ικαρίας, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως «Όπως γνωρίζετε όλοι μας θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια και σύνεση τα μέτρα. Όπως γνωρίζετε ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η μετάδοση είναι η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share