Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Sms 13033: Οι 4 κωδικοί που κόβονται μετά τα νέα μέτρα

Προσοχή, σας αφορά όλους!

7 Φεβρουαρίου 2021 08:46
Sms 13033: Οι 4 κωδικοί που κόβονται μετά τα νέα μέτρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Άλλαξαν τα δεδομένα στις μετακινήσεις από το Σάββατο 06/02. Ποιοι είναι οι κωδικοί του 13033 που κόβονται με τα νέα μέτρα;

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00, ενώ οι μετακινήσεις θα λαμβάνουν χώρα σε Aττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με τέσσερις λιγότερες επιλογές στα sms στο 13033. Στο σημείο, να υπενθυμίσουμε, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιπλέον μέτρα.

Το διάστημα από τις 18:00 έως τις 05:00 θα επιτρέπονται μόνο οι "απολύτως απαραίτητες" μετακινήσεις, δηλαδή όσες έχουν να κάνουν με λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση από την οικία των ιδιοκτητών.

νέα μέτρα για Σαββατοκύριακα

Έτσι, λοιπόν, τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00, δε θα μπορούμε να επιλέξουμε τα sms στο 13033 για σωματική άσκηση, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, για μετάβαση σε ΑΤΜ τράπεζας και βενζινάδικα.

Οι μοναδικές εξαιρέσεις για τα Σαββατοκύριακα αφορούν σε λόγους υγείας και εργασίας αλλά και για σύντομη βόλτα του κατοικιδίου.

Αναλυτικά:

  • Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας
  • Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

Lockdown: «Νεκρές» πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι (Video)

Lockdown: Σε «νεκρές» πόλεις μετατράπηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη της απαγόρευσης μετακίνησης από τις 18:00 που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική βρίσκονται στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Αστυνομίας είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται στους δρόμους διενεργώντας συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους σε όσους μετακινούνται μετά την απαγόρευση.

Δείτε εικόνα από το Σύνταγμα:

Πόλη - φάντασμα η Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, πόλη -«φάντασμα» θυμίζει και η Θεσσαλονίκη, καθώς με το που έδειξε 18:00 το ρολόι και ενεργοποιήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης είναι έρημοι, ενώ αστυνομικοί διενεργούν ελέγχους.

Δείτε βίντεο από τα μπλόκα στην Θεσσαλονίκη:

Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Σε κεντρικά σημεία έχουν στηθεί μπλόκα από τους αστυνομικούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share