Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός-Lockdown: Αλαλούμ με το take away - Τι ισχύει τελικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Νέα ανακοίνωση

6 Φεβρουαρίου 2021 14:29
Κορωνοϊός-Lockdown: Αλαλούμ με το take away -  Τι ισχύει τελικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-lockdown: Παίρνει πίσω η κυβέρνηση την απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Παράλληλα, δείτε όλα τα νέα μέτρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Take away

Lockdown: "Χάος" με την λειτουργία των κομμωτηρίων - Τι ισχύει στην Αττική

Lockdown: Δύσκολα είναι τα πράγματα με την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα διότι όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα που ανακοινώνονται με αποτέλεσμα να έχουν παρθεί περισσότερα και πιο σκληρά μέτρα για αυτά.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου σημειώνεται ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά σε ορισμένες περιοχές με τα Λύκεια να μην ανοίγουν.

Συγκεκριμένα στις ίδιες ανακοινώσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε και για τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής όπου από ότι φαίνεται θα λειτουργήσουν με μέτρα.

Τι θα γίνει με τα κομμωτήρια.

Lockdown: Τι θα γίνει με τα κομμωτήρια

Ειδικότερα ένα από τα κομμάτια των ανακοινώσεων του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα, που ενδιαφέρει πολύ κόσμο, είναι το τι θα γίνει με τα κομμωτήρια.

Διευκρινίζεται, λοιπόν, πως η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, που είναι σε «κόκκινο» επίπεδο (σ.σ. δείτε εδώ τι σημαίνει για τα καταστήματα), θα έχουν ανοιχτά κομμωτήρια μόνο μεσοβδόμαδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν (σ.σ. εκ παραδρομής ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως θα είναι ανοιχτά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, κάτι που όμως σύμφωνα με νέα ενημέρωση δεν ισχύει). Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο ενώ το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

Ανακοινώθηκε τι θα γίνει με τα κομμωτήρια.

Τι άλλο θα παραμείνει ανοιχτό το Σάββατο

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share