Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Lockdown: Σε αυτές τις περιοχές θα κλείσουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με τα Λύκεια

Δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση

5 Φεβρουαρίου 2021 21:31
Lockdown: Σε αυτές τις περιοχές θα κλείσουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με τα Λύκεια

Lockdown: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να παρθούν και άλλα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα από τις ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγη ώρα ανέφερε ότι τίθεται σε λειτουργία η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Συγκεκριμένα μέσα από τις ίδιες ανακοινώσεις ανέφεραν και τι θα γίνει με τα σχολεία, ποια θα λειτουργήσουν και ποια θα μείνουν κλειστά.

Συνεχίζονται τα μέτρα με τον κορωνοϊό.

Lockdown: Οι "κόκκινες" περιοχές και τα σχολεία που θα κλείσουν

Ειδικότερα σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή και μετά από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα κλείσουν από την Δευτέρα όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες που εντάσσονται σε καθεστώς ολικού lockdown και που θα εφαρμοστεί από αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στους Δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Επίσης στις κόκκινες περιοχές: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων , Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Έκτακτο με τα μέτρα στα σχολεία.

Τι θα γίνει με τις κίτρινες περιοχές

Όσο αφορά τις κίτρινες περιοχές όλες οι βαθμίδες των σχολείων θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά διατηρώντας πάντα τα μέτρα που υπάρχουν.

Ανοιχτά παραμένουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στις «κόκκινες» Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνοντας για το τι ισχύει για τα σχολεία. Στις κόκκινες περιοχές παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού.

Κορωνοϊός: "Φλέγεται" η Αττική - Ακολουθεί τα χνάρια της η Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Η κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι αρκετά τραγική με αποτέλεσμα να γίνεται χειρότερη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που γίνονται καθημερινά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη στην Αττική βρίσκονται τα μισά κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ενώ στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται.

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 1.195 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη παρουσίασε μεγάλη αύξηση.

Συγκεκριμένα η Αττική έχει 552 νέα κρούσματα, συν 6 των νήσων, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει 150 νέες μολύνσεις. Υπενθυμίζουμε πως χθες η Θεσσαλονίκη είχε 87 κρούσματα. Παράλληλα, η Αχαΐα που προβληματίζει τους ειδικούς έχει σήμερα 78 νέες μολύνσεις με τον ιό.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Αττική.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share