Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Θήβα: Εισήχθει στο νοσοκομείο ο πατέρας της 16χρονης που πέθανε από κορωνοϊό (Video)

Πάσχει και ο ίδιος από τον ιό - Επιδεινώθηκε η υγεία του

5 Φεβρουαρίου 2021 15:08
Θήβα: Εισήχθει στο νοσοκομείο ο πατέρας της 16χρονης που πέθανε από κορωνοϊό (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θήβα: Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς νοσηλεύεται από χτες το απόγευμα και ο πατέρας της 16χρονης μαθήτριας που κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού την Τετάρτη το πρωί, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήβας, κ. Γιώργο Αναστασίου, ο πατέρας της κοπέλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χτες το απόγευμα νοσώντας και ο ίδιος από κορωνοϊό.

Αρχικά, ο άνθρωπος είχε ήπια συμπτώματα ωστόσο η κατάσταση της υγείας του προφανώς επιιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Τραγική φιγούρα ο 22χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος δεν μπορεί να συνέλθει από τον θάνατο της αδερφής του και τώρα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των γονιών του οι οποίοι νοσηλεύονται και οι δύο με κορωνοϊό, με την μητέρα του να βρίσκεται σε καταστολή στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Για τα αίτια θανάτου της 16χρονης διατάχθηκε με εισαγγελική παραγγελία νεκροτομή η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των θεράποντων ιατρών.

Πατέρας 16χρονης που πέθανε από κορωνοϊό στη Θήβα: «Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί»

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 16χρονης Μαργαρίτας από κορωνοϊό στη Θήβα.

«Εμένα δεν θα μου το φέρει κανένας το κοριτσάκι μου πίσω. Δεν μπόρεσε να ζήσει ούτε την παιδική του ηλικία…» λέει ο πατέρας της στο MEGA, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός στην συνέχεια θετικός. και υποστηρίζει πως μια λάθος ιατρική διάγνωση στοίχισε τη ζωή της κόρης του. «Από ιατρικό λάθος έγινε. Είχε κορωνοϊό το παιδί και της είπαν ότι έχει φαρυγγίτιδα. Να ορίστε τα φάρμακα που της έδωσαν για την φαρυγγίτιδα. «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί» λέει.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται μια συγγενής που αγαπούσε το κορίτσι σαν μάνα. Ονειρεύονταν να την ντύσουν νύφη, λέει στο Live news.

«Εγώ ξέρω αυτό που βιώνω αυτή τη στιγμή, αυτό που ζω. Και δεν το περίμενα, εγώ περίμενα να τη στολίσω νύφη. Και μου έλεγε ο γιος μου “Μάνα τι θα κάνουμε τώρα;”. Εμείς περιμέναμε να την πάμε νύφη, περιμέναμε να πάει στο πανεπιστήμιο και να πάμε να της φτιάξουμε το δωμάτιο και να της τα φτιάξουμε όλα» λέει.

Η Μαργαρίτα πήγε τρεις φορές στο νοσοκομείο. Παρότι οι γιατροί έκριναν πως η κατάσταση της δεν έχρηζε νοσηλείας, ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια δεν υποχωρούσαν. Την τρίτη φορά η εισαγωγή της έγινε άμεσα. Το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε περισσότερες από 5 ώρες να κρατήσει τη 16χρονη εν ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει ένα δικό μας άνθρωπο. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουμε όσα ζήσαμε. Η κατάσταση της δυστυχώς ήταν μη αναστρέψιμη» λέει μία γιατρός.

«Βλέπεις ένα παιδί που έχει κορωνοϊό, πιθανότατα γνωρίζεις ότι το παιδί αυτό έχει ζάχαρο, στο λένε. Γιατί δεν το στέλνεις στην Αθήνα μαζί με την μάνα του τη Δευτέρα και τις δύο μέσα στο ασθενοφόρο; Αν το είχαν στείλει το παιδί από τη Δευτέρα, σήμερα το παιδί θα ζούσε» λέει συγγενής της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share