Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Δεν "λυγίζει" η Αττική - "Ανεβαίνει" και η Θεσσαλονίκη

Δεν θα τελειώσει ποτέ όλο αυτό

4 Φεβρουαρίου 2021 18:01
Κορωνοϊός: Δεν
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην Ελλάδα με τα κρούσματα του κορωνοϊού διότι για ακόμη μία φορά φαίνεται να διατηρείται ο τετραψήφιος αριθμός τους σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Νίκος Θωμαϊδης σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στα λύματα της Αττικής και ενδεχομένως να φτάσει έως το 200% η αύξηση.

Συγκεκριμένα εκδόθηκε ο επιδημιολογικός χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου όπου και τα μισά εντοπίζονται στην Αττική.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.070 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Αττική να βρίσκεται ξανά στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα η Αττική έχει 532 νέες μολύνσεις, συν 1 από τα νησιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται 87 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε τον χάρτη παρακάτω

Αυτός είναι ο αναλυτικός επιδημιολογικός χάρτης.

"Βόμβα" με τον κορωνοϊό: "Η αύξηση με τα λύματα στην Αττική μπορεί να φτάσει το 200%"

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθημερινώς και αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται σχετικά με τα κρούσματα.

Ενώ παράλληλα θύματα της πανδημίας πέφτουν όλο και περισσότερα παιδιά, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να είναι ένα βρέφος 6 μηνών στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι η κατάσταση με τα κρούσματα στην Αττική ήταν ξαφνική και αναμένεται τα λύματα να αυξηθούν έως και 200%.

Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική.

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση στα λύματα της Αττικής

Ειδικότερα, μια εκτίμηση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα έκανε πριν από λίγο, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. «Aπό το Σάββατο ώς σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο, ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας», είπε.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, έδειξε μια εικόνα που κανείς δεν θα ήθελε να δει στα λύματα της Αττικής.

Είπε ότι η αύξηση που εκτιμάται ότι θα έχουμε αυτή την εβδομάδα στο ιικό φορτίου που ανιχνεύεται στα λύματα της Αττικής θα είναι έως και 200%!

Η εκτίμηση αυτή, που ακούγεται τρομακτική, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, ακόμα και όσα είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα για τα μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν στην Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αρκεί να σημειωθεί ότι, στις αρχές της εβδομάδας, η εκτίμηση για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν στο 40%.

Στην Αττική δυσκολεύουν τα πράγματα.

Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο LIVE NEWS, έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι «από το Σάββατο ώς σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο, ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετικά ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

«Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share