Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Ρέθυμνο: Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε μωρό 6 μηνών

Μέχρι και τα παιδιά πέφτουν θύματα από τον ιό

4 Φεβρουαρίου 2021 17:03
Ρέθυμνο: Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε μωρό 6 μηνών
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Ρέθυμνο: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τραγική, διότι όλο και περισσότεροι φαίνεται πως νοσούν, με το πιο τελευταίο θύμα του ιού να είναι ένα βρέφος 6 μηνών.

Παράλληλα, στη Χαλκίδα ένας ταξιτζής «έσπασε» την καραντίνα και ξεκίνησε να κάνει κούρσες και να παίρνει κανονικά κόσμο, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο ένα βρέφος βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, κόλλησε και τη μητέρα του και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Κόλλησε και η μητέρα του βρέφους τον ιό.

Ρέθυμνο: Τα κρούσματα που καταγράφονται στην περιοχή

Ειδικότερα, αυξητική τάση εξακολουθούν να καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού για ένα ακόμα 24ωρο στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα υγειονομικοί και θεσμικοί φορείς του νομού να απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα αυτοπροστασίας, περιορίζοντας παράλληλα και τις συναθροίσεις τους σε σπίτια, οι οποίες εξακολουθούν -παρά τις απαγορεύσεις- να γίνονται κανονικά.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, οι νοσηλείες στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου, από 7 που ήταν χθες το βράδυ (ανάμεσα στις οποίες είναι και τρία μέλη από την ίδια οικογένεια), σήμερα και συγκεκριμένα μέχρι το μεσημέρι, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται -άλλοι με ήπια συμπτώματα και άλλοι σε περισσότερο σοβαρή κατάσταση- αυξήθηκε στους 9.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και ένα μωρό 6 μηνών. Το βρέφος κόλλησε τον ιό από τη νεαρή μητέρα του, που επίσης διαγνώστηκε θετική και η οποία, με βάση την ιχνηλάτηση των επαφών της, φέρεται να συναναστράφηκε με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο, μητέρα και μωρό παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ένα μωρό βρέθηκε θετικό στον ιό.

Σε καραντίνα 53 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πανόρμου

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στην σχολική κοινότητα του Μυλοποτάμου, καθώς όπως, έγινε γνωστό νωρίτερα, μία ακόμη μαθήτρια της Β’ λυκείου Πανόρμου διαγνώστηκε θετική στον ιό. Η μαθήτρια, ωστόσο, είχε τεθεί σε καραντίνα από χθες, μαζί με τους υπόλοιπους 19 συμμαθητές της, όταν βρέθηκε θετικός ένας άλλος συμμαθητής της, με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες η Β΄ λυκείου Πανόρμου. Σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί επίσης και οι δύο εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στη Β΄ τάξη του συγκεκριμένου σχολείου.

Παράλληλα, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν από σήμερα και άλλοι 33 συνολικά μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ίδιο λεωφορείο με τους δύο προαναφερόμενους μαθητές, για να μεταβούν στο σχολείο τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 μαθητές από την Α΄ και Γ΄ λυκείου Πανόρμου και 22 μαθητές από το Γυμνάσιο της ίδιας περιοχής. Αθροιστικά, δηλαδή, 53 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί από τα δύο σχολεία Πανόρμου βρίσκονται σε καραντίνα.

Ωστόσο, η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου από την αύξηση των κρουσμάτων, οδήγησε σήμερα πολλούς γονείς στο να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στο λύκειο Πανόρμου πήγαν σήμερα μόνο 15 μαθητές, ενώ στο γυμνάσιο (στο οποίο δεν έχει εντοπιστεί θετικό κρούσμα) μόλις 30 από τους 100 μαθητές πέρασαν την πόρτα του σχολείου τους το πρωί.

Εξάλλου, στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα το πρωί και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννης Γαζανός, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται πάντως ότι στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου πέρα από τους μαθητές, θετικά κρούσματα κορωνοιού καταγράφονται και σε άλλους κατοίκους χωριών του δήμου.

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε ένα μωρό.

Καλύτερη η εικόνα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Εμφανώς καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, τα οποία «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό. Ήδη από χθες έκλεισε για 14 ημέρες η Β τάξη του δημοτικού σχολείου Σταυρωμένου, όταν ένας μικρός μαθητής βρέθηκε θετικός στο ιό, ενώ ανεστάλη και η λειτουργία του ολοήμερου στο δημοτικό σχολείο Άδελε, καθώς θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια εκπαιδευτικός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share