Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Πιάτσα» κορωνοϊού στη Χαλκίδα: Ταξιτζής έσπασε την καραντίνα και έπαιρνε κούρσες

Του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ

4 Φεβρουαρίου 2021 11:51
«Πιάτσα» κορωνοϊού στη Χαλκίδα: Ταξιτζής έσπασε την καραντίνα και έπαιρνε κούρσες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Πιάτσα» κορωνοϊού στη Χαλκίδα με ταξιτζή να σπάει την καραντίνα και να παίρνει κανονικά κούρσες! Συγκεκριμένα, ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς. Μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι 48χρονος οδηγός ταξί ο οποίος ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα, όχι απλά είχε βγει από το σπίτι του, αλλά έπαιρνε και κανονικά κούρσες σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοκινητιστής ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει σπίτι του μέχρι και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ωστόσο «έσπασε» την καραντίνα και πήγε για δουλειά.

Ταξιτζής έσπασε την καραντίνα και έπαιρνε κούρσες

Σε βάρος του 48χρονου κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου με την υποχρέωση επιστροφής στο σπίτι του, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Παράλληλα, εναλλακτικά σενάρια και μέτρα για όλα τα ενδεχόμενα μελετούν οι επιστήμονες μετά την υπέρβαση του ψυχολογικού φράγματος των 1.000 κρουσμάτων ημερησίως στη χώρα, ανεβάζοντας τα επίπεδα πίεσης στο εθνικό σύστημα υγείας.

Συναγερμός στη Χαλκίδα: Πλήθος κρουσμάτων του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε επιχείρηση

Συναγερμός στη Χαλκίδα: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή διότι καθημερινώς σημειώνεται αύξηση στα κρούσματα και παράλληλα στους διασωληνωμένους και τους θανάτους, ενώ σήμερα από ότι φαίνεται σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως διπλασιάστηκαν.

Συγκεκριμένα στη Χαλκίδα έχει σημάνει συναγερμός διότι εντοπίστηκε πλήθος κρουσμάτων σε μία επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη όπου και πάρθηκαν και άλλα μέτρα.

Αρκετά κρούσματα εντοπίστηκαν σε επιχείρηση της Χαλκίδας.

Συναγερμός στη Χαλκίδα: Ο εντοπισμός των κρουσμάτων

Ειδικότερα στον Δήμο Χαλκιδέων εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη. Σύμφωνα με το evima.gr πρόκειται για επιχείρηση στην οποία είχαν ήδη εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα 21 κρούσματα κορωνοϊού.

Τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 25, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία για ραγδαία εξάπλωση του ιού. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Υγειονομικών Αρχών βρέθηκαν 14 κρούσματα σε μεγάλη εταιρία η οποία εδρεύει στην Αρτάκη.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης, με κλιμάκια να σπεύδουν επί τόπου και να διενεργούν τεστ στο προσωπικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share