Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

Κλειστοί δρόμοι και ο σταθμός "Πανεπιστήμιο"

4 Φεβρουαρίου 2021 15:02
Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένταση υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, όπου λαμβάνει χώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ομάδα περίπου 20 ατόμων από την «ουρά» της πορείας στράφηκε κατά των αστυνομικών.

Γίνεται λόγος για ρίψη μολότοφ και χημικών, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε στάση λεωφορείων στο Σύνταγμα, αλλά και πέταξαν μπογιές στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σημειώνεται πως στις κινητοποίησεις που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη ξέσπασαν επεισόδια, αφότου η αστυνομία σταμάτησε ομάδα ατόμων που κινούνταν προς τον χώρο του ΑΠΘ. Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρήψη μολότοφ, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και προβλέπει την παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Λόγω της κινητοποίησης, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας από τις 11.00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share