Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»!

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13:00 στα Προπύλαια

4 Φεβρουαρίου 2021 10:12
Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κλειστός θα είναι από τις 11:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», καθώς έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, στις 13:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Παράλληλα, η κίνηση, που θα αλλάξει για πάντα το κέντρο ως προς τη συμβίωση των κατοίκων, αλλά και τη μετακίνησή τους σε αυτό, έρχεται σύντομα, αφού στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Συναγερμός στο Μετρό: Βρέθηκαν 10 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους

Συναγερμός επικρατεί στο Μετρό της Αθήνας, καθώς 10 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τη σειρά των τεστ που έχει κάνει η ΣΤΑΣΥ.

Από τους 171 μοριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα (1/2) διαγνώστηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Η ΣΤΑΣΥ έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη τουλάχιστον 400 τεστ σε εργαζόμενους της, με τα μέτρα να έρχονται στην Αττική.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τα κρούσματα σε εργαζόμενους

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του covid-19 μεταξύ των εργαζομένων της, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ιατρών εργασίας, αλλά και το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που έχει καταρτίσει η εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 171 μοριακοί έλεγχοι σε εργαζομένους των υπηρεσιών λειτουργίας της εταιρείας, ενώ για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 400 τεστ σε εργαζόμενους, τα οποία θα συνεχιστούν την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, αλλά και για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό. Στους εργαζόμενους αυτούς δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για την κατ' οίκον παραμονή τους επί 14ήμερο, ενώ ξεκίνησε αμέσως η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς και έκτακτη απολύμανση των χώρων όπου εργάστηκαν. Στους εργαζόμενους αυτούς η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ απολυμάνθηκαν εκτάκτως και συνεχίζουν να απολυμαίνονται τακτικά, με διάλυμα χλωρίνης, οι χώροι στους οποίους βρέθηκαν ή εργάστηκαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ έγινε απολύμανση με νέφωση στο χώρο ανάπαυσης οδηγών, στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων και σε όλους τους συρμούς που στάθμευσαν στο ίδιο Αμαξοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι από την αρχή της πανδημίας η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τηρεί απαρέγκλιτα όσα επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τακτικούς καθαρισμούς – απολυμάνσεις, νεφελοψεκασμούς όπου είναι δυνατόν, χορήγηση μασκών, αντισηπτικών, γαντιών, προστασία ευπαθών ομάδων, τήρηση αποστάσεων, διεξαγωγή μοριακών τεστ covid- 19 κλπ, μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης.

Όλοι οι σταθμοί του δικτύου, τα Κέντρα Ελέγχου Λειτουργίας και οι λοιποί χώροι εργασίας- εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.).

Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με νέφωση, με τη χρήση των προβλεπομένων εγκεκριμένων προϊόντων, ενώ δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share