Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοζάνη: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες μετά από ανατροπή οχήματος που μετέφερε μετανάστες

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο

29 Ιανουαρίου 2021 11:23
Κοζάνη: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες μετά από ανατροπή οχήματος που μετέφερε μετανάστες

Θανατηφόρα ανατροπή οχήματος που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περιοχή του Βοΐου Κοζάνης. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεκρός είναι ένας αλλοδαπός, ενώ σε νοσοκομεία της Κοζάνης και των Γρεβενών διακομίστηκαν με τραύματα άλλα δέκα άτομα που επέβαιναν στο ίδιο όχημα.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι επρόκειτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Το εμφανώς υπερφορτωμένο όχημα κινούνταν στην Εγνατία Οδό, όταν, στα διόδια του Πολυμύλου ο οδηγός του αγνόησε σήμα αστυνομικών να σταματήσει για έλεγχο. Ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε, ενώ ακολουθήθηκε από περιπολικά.

Αφού ο οδηγός κινήθηκε προς τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση την Καστοριά, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ξεφύγει από την πορεία του και να ανατραπεί. Στο σημείο του τροχαίου έφτασε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο οδηγός.

Παράλληλα δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που συμβαίνει καθώς πριν λίγο καιρό όχημα στην Καβάλα που μετέφερε μετανάστες έφυγε από το δρόμο και σφηνώθηκε στις προστατευτικές μπάρες στην Εγνατία οδό

Τροχαίο με έναν νεκρό και δέκα τραυματίες που μετέφερε μετανάστες

Μεγάλη τραγωδία: Οικογένεια "έχασε" τη ζωή της από φωτιά που έβαλαν έφηβοι σε σπίτι μεταναστών

Μεγάλη τραγωδία: Ένα απίστευτο και συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη όπου μία οικογένεια "έχασε" τη ζωή της μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σπίτι τους. Επίσης στην Αργεντινή είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά όπου αρκετά στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Συγκεκριμένα τρεις έφηβοι έβαλαν φωτιά σε σπίτι μεταναστών στο Ντένβερ με αποτέλεσμα να "χάσει" τη ζωή της η οικογένεια που ζούσε εκεί.

Πιάστηκαν οι υπεύθυνοι.

Μεγάλη τραγωδία: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα τρεις ανήλικοι φέρονται να είναι οι δράστες του ανατριχιαστικού περιστατικού που έχει ρίξει βαριά τη σκιά του στην κοινωνία του Ντένβερ.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 15χρονο και δύο 16χρονους για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι οικογένειας μεταναστών από τη Σενεγάλη τον Αύγουστο του 2020, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 2 παιδιά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Paul Pazen, διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Ντένβερ, η οικογένεια είχε μεταναστεύσει πρόσφατα από τη Σενεγάλη. «Την ώρα που είμαστε λυπημένοι, είμαστε επίσης ευγνώμονες για το γεγονός ότι αυτοί που έκαναν αυτό το έγκλημα θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη».

Ο Djibril Diol, η σύζυγός του Adja Diol και η 22 μηνών κόρη τους Khadija κάηκαν στη φωτιά που έβαλαν οι τρεις νεαροί στο σπίτι τους τον περασμένο Αύγουστο. Μαζί τους πέθανε η συγγενής τους, Hassan Diol, και το μωρό της, η Hawa Baye.

Οι αρχές υποπτεύθηκαν από την αρχή εμπρησμό, για την ώρα πάντως δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση, το κίνητρο της εγκληματικής πράξης παραμένει ζητούμενο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share