Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη για την 22χρονη Δήμητρα: "Έσβησε" ξαφνικά στην αγκαλιά της μητέρας της

Ασύλληπτη τραγωδία!

29 Ιανουαρίου 2021 09:38
Θλίψη για την 22χρονη Δήμητρα:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωστή έγινε η τραγική είδηση του θανάτου μιας 22χρονης φοιτήτριας στην περιοχή της Ανδραβίδας το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένιωσε ξαφνικά μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrisnews.com, πρόκειται για τη νεαρή Δήμητρα, φοιτήτρια της μαιευτικής σχολής, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην αγκαλιά της μητέρας της.

Το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με την οικογένειά της, όταν εντελώς ξαφνικά ένιωσε μία αδιαθεσία και έγειρε προς το μέρος της μητέρας της. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΥ Γαστούνης, ενώ είχε ήδη περιέλθει σε κώμα και από εκεί διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Θλίψη για την 22χρονη Δήμητρα

Η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει ότι αιτία του ξαφνικού θανάτου της αποτέλεσε η πνευμονική εμβολή, ως αποτέλεσμα θρομβοφλεβίτιδας.

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια εξέφρασαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννη Γυφτοχρήστο να δηλώνει τα εξής: «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως έφυγε η Δήμητρα, ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια και χαμόγελο».

Το τελευταίο «αντίο» θα πούνε σήμερα συγγενείς και φίλοι στο άτυχο κορίτσι στην κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στον ιερό ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Ανδραβίδα.

Θρήνος: Πέθανε ο σπουδαίος Τάκης Λαμπρόπουλος

Θρήνος επικρατεί στον χώρο της ελληνικής δισκογραφίας, καθώς ο Τάκης Λαμπρόπουλος, ο άνθρωπος που ανέτρεψε τα πάντα σε αυτό τον τομέα, έφυγε από τη ζωή χθες (28/1) σε ηλικία 91 ετών.

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει τη θλίψη σε άπαντες τους Έλληνες καλλιτέχνες, με τον Μανώλη Μητσιά να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το ελληνικό τραγούδι είναι φτωχότερο», με μια πασίγνωστη ηθοποιό επίσης να πεθαίνει.

Τάκης Λαμπρόπουλος θάνατος

Αυτός ήταν ο Τάκης Λαμπρόπουλος

Ο «άρχων της Columbia», όπως τον αποκαλούσαν, γεννήθηκε το 1930 και ανέλαβε τα ηνία της δισκογραφικής εταιρίας το 1958 σε ηλικία 28 χρονών. Ο ίδιος, μέλος της επιχειρηματικής οικογένειας των Αδελφών Λαμπρόπουλων, έκανε πολύ σύντομα μια σειρά από τολμηρά καλλιτεχνικά, αλλά και επιχειρηματικά βήματα, που άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Τι έκανε ο Τάκης Λαμπρόπουλος; Προσκάλεσε στην εταιρία του σπουδαίους Έλληνες ποιητές (Ρίτσο, Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσο, Αναγνωστάκη), νέους μουσικούς, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο. Διόρισε τον Μανώλη Χιώτη συντονιστή και διευθυντή των ηχογραφήσεων και ανακαλύπτει νέες φωνές όπως της Μοσχολιού, του Αγγελόπουλο, του Διονυσίου, της Λύδια, της Φαραντούρη, της Γαλάνη, του Νίκου Ξυλούρη. Φέρνει διάσημους ηθοποιούς στη δισκογραφία: Βουγιουκλάκη, Λαμπέτη, Χορν, Μελίνα.

Άλλαξε την αισθητική των εξώφυλλων δίσκων καθιερώνοντας το εικαστικό εξώφυλλο, με έργα μεγάλων ζωγράφων: Τσαρούχη, Μόραλη, Εγγονόπουλου, Μποστ, Αργυράκη. Καθιέρωσε τα ημίωρα των δισκογραφικών εταιρειών στο ραδιόφωνο και επέβαλε ως σήμα της Columbia την εισαγωγή της «Συννεφιασμένης Κυριακής» του Βασίλη Τσιτσάνη. Επέβαλε τη σειρά «πρώτη εκτέλεση» σε όλους τους συνθέτες, διαφυλάσσοντας το κύρος των πρώτων εκτελέσεων και επανέφερε στο προσκήνιο το ρεμπέτικο τραγούδι, με τους Μπιθικώτση, Π. Πάνου, Γαβαλά, Λύδια.

Ο Τάκης Λαμπρόπουλος, στήριξε επίσης τους δημιουργούς που τον εμπιστεύθηκαν, απέναντι στον συντηρητισμό της τότε Ραδιοφωνίας, αλλά και στη λογοκρισία των συνταγματαρχών. Και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του λαϊκού τραγουδιού και την άνθιση του έντεχνου κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share