Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κωπηλασία: Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση

Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού τις καταγγελίες εναντίον της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας για παρενοχλήσεις αθλητών και καταχρήσεις εξουσίας

29 Ιανουαρίου 2021 08:56
Κωπηλασία: Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση

Σε διαθεσιμότητα έθεσε χθες η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία δύο προπονητές μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση και ψυχολογική κακοποίηση, όπως μετέδωσε το Mega. Τις καταγγελίες κατά του προπονητή τους έκαναν δύο αθλήτριες, η μια εξ’ αυτών μάλιστα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Οι καταγγελίες προέρχονται από την πρόεδρο του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδος, Σεβαστή Ηλέκτρα Λάιλ, από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αννέτα Κυρίδου, και από τη μητέρα της τελευταίας, Χριστίνα Κουσάρη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε χθες διαδοχικές επαφές με τους κατά τόπους κωπηλατικούς ομίλους. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία-σοκ παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας για παρενόχληση: «Έτσι γίνεται Ισμήνη η δουλειά, στα τέσσερα».

Σε διαθεσιμότητα οι δύο προπονητές μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση

«Ο προπονητής χάιδεψε συναθλήτριά μας στη γάμπα με τρόπο ανεπίτρεπτο»

Η αθλήτρια κωπηλασίας Αννέτας Κυρίδου έχει αποστείλει στον υφυπουργό Αθλητισμού πολυσέλιδο υπόμνημα, με το οποίο στρέφεται κατά προπονητή, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση αθλητριών, καθώς και για άσκηση ψυχολογικής βίας.

«Στο κοινόβιο του Σχοινιά, όπου προπονείται η Εθνική ομάδα, ο προπονητής μας έχει την απαίτηση να έχουμε τα κλειδιά ανά πάσα στιγμή έξω από τις πόρτες μας, ώστε να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε οποτεδήποτε μέσα. Ο ίδιος προπονητής εισέρχεται εντός των δωματίων ανδρών και γυναικών, είτε χωρίς να χτυπήσει τη πόρτα, ή, όταν τη χτυπάει, δίχως να περιμένει απάντηση, ή να αφήσει ικανό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί να τον δεχτεί ο αθλητής.

Προσωπικά, έχω μαλώσει με τον προπονητή, γιατί το 2018 μπήκε στο δωμάτιό μου άνευ άδειας και ενώ ήμουν με την πετσέτα μετά το μπάνιο. Την ίδια μέρα διαμαρτυρήθηκα στον επικεφαλής προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο οποίος ενημερώθηκα στη συνέχεια ότι έκανε αυστηρές συστάσεις στους προπονητές, λέγοντας ότι, αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο, όποιος προπονητής και αν το κάνει θα φύγει από την ομάδα», αναφέρει.

"Άνοιγε την πόρτα και έβλεπε αθλήτριες ημίγυμνες"

«Έχει συμβεί να ανοίξει πόρτα και να πετύχει και άλλες αθλήτριες ημίγυμνες, ή αθλητές σε προσωπικές στιγμές, κάτι το οποίο βεβαίως δεν τον έχει πτοήσει από το να συνεχίσει την κακιά του συνήθεια. Γενικά, οι γυναίκες αθλήτριες του κοινοβίου ζουν με μία μόνιμη επαγρύπνηση μη τυχόν και εισέλθει ο προπονητής στο δωμάτιο και τις βρει υπό ακατάλληλες συνθήκες. Τα σχόλια για το σώμα ακόμα και ανηλίκων αθλητριών είναι επίσης τακτικά», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Το 2018 ο προπονητής, βοηθώντας συναθλήτριά μας να κάνει διατάσεις, της χάιδεψε τη γάμπα με τρόπο ανεπίτρεπτο. Η αθλήτρια εκνευρισμένη εγκατέλειψε το γυμναστήριο. Για την κίνηση αυτή απευθύνθηκα στον επικεφαλής προπονητή, Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο οποίος σε ανάλογο περιστατικό στη συνέχεια, στο οποίο ο προπονητής ενώπιόν του στο γυμναστήριο άγγιξε αθλήτρια, του έβαλε τις φωνές, λέγοντάς του ότι δεν αγγίζουμε αθλήτριες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share