Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καταγγελία-σοκ παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας για παρενόχληση: «Έτσι γίνεται Ισμήνη η δουλειά, στα τέσσερα» (Video)

Κατηγορεί τον προπονητή της για σ#ξου#λική παρενόχληση στην ίδια και την αδελφή της

28 Ιανουαρίου 2021 10:43
Καταγγελία-σοκ παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας για παρενόχληση: «Έτσι γίνεται Ισμήνη η δουλειά, στα τέσσερα» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν για περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης που έχουν βιώσει.

Ακόμη ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στον τομέα του αθλητισμού, αυτή τη φορά στην κωπηλασία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το STAR, μια παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας κατήγγειλε τον προπονητή της για σ#ξου#λική παρενόχληση και απρεπείς χειρονομίες στην ίδια, την αδελφή της αλλά και συναθλήτριές της.

Μάλιστα, ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Η αθλήτρια καταγγέλλει απαράδεκτες και εξευτελιστικές πράξεις από τον προπονητή της, ο οποίος όπως ισχυρίζεται, της είχε πει ότι στον βωμό του πρωταθλητισμού, ακόμα και βιασμοί επιτρέπονται, ενώ έχει αναφορές και σε άλλον προπονητή.

«Αν προπονείσαι από τα 12 σου έτη και έχεις φτάσει στα 22 και ένα βήμα πριν από μία ολυμπιακή διάκριση, και σε εξυβρίσει χυδαία ο προπονητής σου γιατί έχει νεύρα, δεν πρόκειται να βγάλεις άχνα. Ούτε έχεις την επιλογή να φύγεις. Παίζεται το μέλλον σου. Το πρόβλημα ξεκινάει από εξυβρίσεις και μπορεί να φτάσει μέχρι τον βιασμό και τις απειλές» τονίζει η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η χρυσή αθλήτρια στο πολυσέλιδο υπόμνημά της μιλά για σεξουαλική παρενόχληση και της αδερφής της από τον ίδιο άνθρωπο.

«Τον Ιούλιο του 2017 ζητήθηκε από την αδελφή μου, ηλικίας 16 ετών τότε, να δείξει μία άσκηση. Η Μ. δίστασε, γιατί τα χέρια της ήταν γεμάτα φουσκάλες, κάτι συνηθισμένο στους κωπηλάτες. Τότε ο Κ. σχολίασε «από το κουπί είναι ή από τίποτα άλλο;», υπονοώντας εμφανώς πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα» συνεχίζει η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας.

Η μητέρα τους μιλώντας στο Star και τον Πάνο Σαράτση δήλωσε πως η ομερτά τελείωσε! «Ό,τι έχουν να πουν θα το πουν στον εισαγγελέα» είπε.

Η 22χρονη μίλησε όχι μόνο για όσα βίωσε εκείνη και η αδερφή της, αλλά και άλλες συναθλήτριες. Και όχι μόνο από έναν προπονητή.

«Το καλοκαίρι του έτους 2020, ενώ η αθλήτρια Ι. Ν. καθάριζε το στρώμα στο γυμναστήριο στο κοινόβιο του Σχοινιά, ο Β. Χ., επίσης ομοσπονδιακός προπονητής, την είδε να είναι στα τέσσερα, και σχολίασε «έτσι γίνεται Ισμήνη η δουλειά, στα τέσσερα». Θαρρώ πως η αθλήτρια ήταν ανήλικη» σημειώνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τι είπε στο Star αθλήτρια της εθνικής ομάδας κωπηλασίας

Η αθλήτρια Ι.Ν μίλησε στο Star για όσα συνέβαιναν. «Προπονητές της εθνικής έμπαιναν σε δωμάτια αθλητριών και τις έχουν βρει με τα εσώρουχα» περιέγραψε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δυο προπονητές πριν λίγες ώρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share