Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Όλυμπος: Βρέθηκε ο ένας ορειβάτης - Στα ίχνη για τον δεύτερο

Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

28 Ιανουαρίου 2021 17:35
Όλυμπος: Βρέθηκε ο ένας ορειβάτης - Στα ίχνη για τον δεύτερο

Όλυμπος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ορειβατών όπου σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως βρέθηκε ο ένας, ενώ σημειώνεται ότι είχαν χαθεί μετά από χιονοστιβάδα που έγινε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα πριν από λίγο κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους δύο ορειβάτες που ήταν αγνοούμενοι μετά από χιονοστιβάδα που είχε πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

Βρέθηκε ο ένας ορειβάτης.

Όλυμπος: Η κατάσταση του ορειβάτη

Ειδικότερα συναγερμός έχει σημάνει από τις 15:15 μετά το μεσημέρι, μετά την πληροφορία ότι έπεσε χιονοστιβάδα και αγνοούνται δύο ορειβάτες στον Όλυμπο.

Μετά τις πρώτες έρευνες, σύμφωνα με το thesstoday, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ο ένας από τους δύο ορειβάτες. Συγκεκριμένα, βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάτω από ποσότητες χιονιού και δεν ανταποκρίνεται. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και για τον εντοπισμό και του δεύτερου ορειβάτη, ενώ αναμένεται στο σημείο και ελικόπτερο super puma.

Χωρίς αισθήσεις βρέθηκε ο ένας ορειβάτης.

Πώς έγινε η ειδοποίηση του περιστατικού

Ο συναγερμός σήμανε μετά από μαρτυρία ενός τρίτου ορειβάτη, ότι αγνοούνται οι δύο φίλοι του, που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην περιοχή Ξερολάκι. Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, κάνοντας λόγο για σοβαρό ορειβατικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και του τρίτου ορειβάτη, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο τρίτος ορειβάτης, που ενημέρωσε για το περιστατικό, είναι καλά στην υγεία του, πλην όμως σε κατάσταση σοκ.

Θρίλερ στην Κρήτη: Αγνοείται ένα άτομο στον Ψηλορείτη - Σήμα κινδύνου για έναν τραυματία

Συναγερμός στην Κρήτη: Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ψηλορείτη όπου αγνοούνται δύο άτομα εδώ και ώρες. Επίσης αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση μιας 13χρονης από τον Άλιμο όπου και βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΜΑΚ Κρήτης, με τη συνδρομή και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου για δύο άτομα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησαν για πεζοπορία στη λεγόμενη Στράτα του Ψηλορείτη ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ψηλορείτη.

Συναγερμός στην Κρήτη: Η κατάσταση μέχρι τώρα

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ένας φέρεται να είναι τραυματισμένος κάπου στο οροπέδιο Λάκκος του Μυγερού, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για το που βρίσκεται ο δεύτερος όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Άμεσα ξεκίνησαν οι προσπάθειες προκειμένου να φτάσουν οι διασώστες στον τραυματία αλλά και να εντοπιστεί το δεύτερο άτομο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επιχείρηση γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω του παγετού που υπάρχει στην περιοχή, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share