Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Το νέο μέτρο – σταθμός που ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Δυστυχώς - Άσχημη εξέλιξη!

27 Ιανουαρίου 2021 11:21
Το νέο μέτρο – σταθμός που ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέμα συζήτησης στα social media και όχι μόνο έγιναν οι εικόνες ακραίου συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς το click away, αλλά και ο καλός καιρός έφεραν αρκετό κόσμο στα καταστήματα.

Όπως είναι λογικό οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας θορύβησαν την κυβέρνηση αλλά και τους ειδικούς. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για εκ νέου κλείσιμο του λιανεμπορίου εφόσον οι εικόνες αυτές συνεχιστούν.

Αυτό όμως θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία που έχει βγει πολλαπλώς πληγωμένη από την κρίση του κορωνοϊού.

Mέτρο – σταθμός που ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να θεσπιστούν τα ψώνια με το… χρονόμετρο. Πιο συγκεκριμένα, μέσω εφαρμογής θα καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο το δίωρο που θα έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής προκειμένου να κάνει τα ψώνια του.

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κατεβάζει την εφαρμογή e-katanalotis στο κινητό του και να μετράει αντίστροφα δύο ώρες. Διαφορετικά, με την αποστολή του SMS με τον κωδικό 2 θα αποστέλλεται και ένα λινκ με χρονόμετρο το οποίο θα ενεργοποιείται από την στιγμή που θα το πατήσει ο πολίτης.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπει κάποιος «φραγμός» στην ανεξέλεγκτη κίνηση και στις εικόνες συνωστισμού που είδαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται στο να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα από το μέτρο αυτό.

Οι ηλικιωμένοι θα εξακολουθούν να συμπληρώνουν το έντυπο μετακίνησης και να κυκλοφορούν τις επιτρεπόμενες ώρες.

Έκτακτο για το lockdown: "Μεγάλη η πιθανότητα στα μέσα του Μαρτίου να χρειαστούν σκληρά μέτρα"

Lockdown: Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται μέσα από τις τελευταίες ανακοινώσεις που έχουν γίνει για την αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι αν η κατάσταση χειροτερέψει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρθούν νωρίτερα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε συνέντευξη του ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο στα μέσα του Μαρτίου να παρθούν σκληρά μέτρα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για νέα σκληρά μέτρα.

Lockdown: "Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση"

Ειδικότερα τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (27/1) αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του ιού που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας και εξήγησε πως αυτές επηρεάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη» είπε στο OPEN και εστίασε στην Αττική εξηγώντας πως «κοκκινίζει» τονίζοντας πως για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε πως, βάσει των προγνωστικών του μοντέλων, τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει η πιθανότητα στα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα».

«Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης και ζήτησε να πραγματοποιούνται περισσότερα τεστ.

«Κοκκινίζει» και πάλι η Αττική

«Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, εξηγώντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%».

Παράλληλα, δήλωσε πως η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα».

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share