Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

SMS στο 13033: Μπαίνει ο αριθμός 7!

Γιατί θα το επιλέγουμε;

27 Ιανουαρίου 2021 10:21
SMS στο 13033: Μπαίνει ο αριθμός 7!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόταση να προστεθεί ακόμα ένας αριθμός στις επιλογές των μηνυμάτων που μπορούν να στείλουν οι πολίτες στο 13033.

Τους τελευταίους 10 μήνες λόγω του της πανδημίας του κορωνοϊού τα έγγραφα που δικαιολογούν την μετακίνηση των πολιτών, αλλά και τα SMS στο 13033, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας εξαιτίας του lockdown.

Αν κρίνουμε μάλιστα από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, δεν φαίνεται στον ορίζοντα άμεσα το χρονικό σημείο που θα απαλλαγούμε από αυτά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει μία αλλαγή στον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Να προστεθεί ακόμα μία επιλογή στις 6 υπάρχουσες.

Ποιος είναι ολόγος της πρότασης

Αφορμή για το ενδεχόμενο αυτό, αποτελεί το γεγονός οτι για την επιλογή 2 που αφορά τα σούπερ μάρκετ, αλλά και τις αγορές από τα εμπορικά καταστήματα, υπάρχει το χρονικό περιθώριο των δύο ωρών.

Κάτι που σημαίνει οτι αρκετοί πολίτες επειδή δεν προλαβαίνουν να κάνουν αυτά που θέλουν στα 120 λεπτά, είτε να αφήνουν δουλειές στη μέσα, είτε να καταφεύγουν στην λύση του να σβήνουν το πρώτο SMS και να στέλνουν καινούργιο.

SMS στο 13033 αριθμός 7

Ο αριθμός 7 για είδη πρώτης ανάγκης

Για αυτό λοιπόν το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών κατέθεσε την πρόταση να προστεθεί ακόμα ένας κωδικός, αυτός με τον αριθμό 7.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν θα χρησιμεύει αποκλειστικά για τα είδη πρώτης ανάγκης, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ, τον χασάπη κτλ, ενώ για τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου να μείνει ο κωδικός 2.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση για αυτή την πρόταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share