Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Συναγερμός στη Χαλκίδα: Πλήθος κρουσμάτων του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε επιχείρηση

Στην ίδια επιχείρηση είχαν εντοπιστεί και άλλα κρούσματα

26 Ιανουαρίου 2021 18:25
Συναγερμός στη Χαλκίδα: Πλήθος κρουσμάτων του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε επιχείρηση
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Συναγερμός στη Χαλκίδα: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή διότι καθημερινώς σημειώνεται αύξηση στα κρούσματα και παράλληλα στους διασωληνωμένους και τους θανάτους, ενώ σήμερα από ότι φαίνεται σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως διπλασιάστηκαν.

Συγκεκριμένα στη Χαλκίδα έχει σημάνει συναγερμός διότι εντοπίστηκε πλήθος κρουσμάτων σε μία επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη όπου και πάρθηκαν και άλλα μέτρα.

Αρκετά κρούσματα εντοπίστηκαν σε επιχείρηση της Χαλκίδας.

Συναγερμός στη Χαλκίδα: Ο εντοπισμός των κρουσμάτων

Ειδικότερα στον Δήμο Χαλκιδέων εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη. Σύμφωνα με το evima.gr πρόκειται για επιχείρηση στην οποία είχαν ήδη εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα 21 κρούσματα κορωνοϊού.

Τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 25, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία για ραγδαία εξάπλωση του ιού. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μια εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Υγειονομικών Αρχών βρέθηκαν 14 κρούσματα σε μεγάλη εταιρία η οποία εδρεύει στην Αρτάκη.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης, με κλιμάκια να σπεύδουν επί τόπου και να διενεργούν τεστ στο προσωπικό.

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: "Χάος" στα φαρμακεία με την ζήτηση της κολχικίνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή με αποτέλεσμα να γίνονται τα αδύνατα δυνατά στη χώρα ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Επίσης ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε σε συνέντευξη του ότι την εμφάνιση του έκανε ο μεταλλαγμένος ιός και στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ένα μεγάλο "χάος" στα φαρμακεία όπου όλο και περισσότεροι αναζητούν την κολχικίνη.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ένας χαμός με την κολχικίνη.

Κορωνοϊός: Η αναζήτηση της κολχικίνης

Ειδικότερα οι Θεσσαλονικείς συρρέουν στα φαρμακεία της πόλης για να την προμηθευτούν ακόμη και με παρακάλια καθώς γνωρίζουν πως απαιτείται συνταγή γιατρού.

Η κολχικίνη αποτελεί μια θεραπευτική προσέγγιση για όσους ασθενείς έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και παραμένουν στο σπίτι τους. Η κολχικίνη που αποτελεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως σε ρευματικά νοσήματα (ουρική αρθρίτιδα) και σε καρδιολογικά προβλήματα (περικαρδίτιδα).

Μάλιστα όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, λαμβάνει κολχικίνη.

Αν και η σημερινή ημέρα, δεν μοιάζει με τη χθεσινή όποτε καταγράφηκε αυξημένη ζήτηση για την κολχικίνη, όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που και σήμερα αναζητούν το πολυπόθητο φάρμακο, προκειμένου να το προμηθευτούν για παν ενδεχόμενο.

Χαμός γίνεται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Ποιοι ζητούν το φάρμακο

Τα άτομα που ζητούν το συγκεκριμένο φάρμακο είναι κυρίως 60 – 65 ετών, τα οποία αν και είναι ενημερωμένα για το ότι χρειάζεται συνταγή γιατρού, εντούτοις σπεύδουν σε φαρμακοποιούς, των οποίων είναι πελάτες, και σε κάποιες περιπτώσεις, καταφεύγουν, ακόμη και σε παρακάλια. Σε αυτό συμβάλει και η οικονομική του τιμή, που είναι στα 5,20 ευρώ το κουτί, ποσό που δεν είναι αποτρεπτικό για κάποιον που θέλει να το έχει… προληπτικά στο σπίτι του.

Όπως εξηγεί ο κ. Κιοσές σε καμία περίπτωση η κολχικίνη δεν δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή, η οποία μάλιστα φυλάσσεται για δυο χρόνια καθώς αποτελεί φάρμακο ελεγχόμενης διάθεσης, όπως τα ναρκωτικά και κάποια βαριά αντιβιοτικά.

Από το μικροσκόπιο πάντως των Θεσσαλονικέων, δεν έχει ξεφύγει και η αζιθρομυκίνη, που αποτελεί αντιβίωση για το αναπνευστικό. Η συγκεκριμένη αντιβίωση, για την οποία δεν απαιτείται συνταγή γιατρού, αναφέρεται πως ενδείκνυται στα σχετικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να έχει σημαντική ζήτηση από άτομα άνω των 50 ετών, που φαίνεται να είναι τα πιο αγχωμένα για το ενδεχόμενο νόσησης από κορωνοϊό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share